Kickstarter’ın Yeni Gözdesi!

Kickstarterın Yeni Gozdesi

Dünyanın en büyük yaratıcı projeler bağış platformu olan Kickstarter’ın yeni gözdesi bir uçak!

Binlerce projenin hayata geçmesini sağlayan popüler bağış platformunda dikkatleri üzerine çeken bir proje yayınlandı. Bir uçak modeli için bağış bekleyen yapımcıların hedefi büyük.

Kickstarter'ın Yeni Gozdesi!

Yeni geliştirilen uçak modeli için 35 günlük kampanya süreci başlatan geliştiriciler 20 bin pound toplamayı hedefliyorlar. Birinci Dünya Savaşı sonrasında popülerliğini kaybettiği düşünülen üç kanatlı uçak tasarlayan ekip, biyoyakıt enerjili hibrit elektrikli uçak modellerini geri getirmeyi hedefliyorlar. FaradAir ismi verilen model için finansman hedeflerine ulaşmak amacıyla Kickstarter üzerinden para biriktirmeye başlandı.

Kickstarter'ın Yeni Gozdesi!

Bio-Elektrik-Hibrit-Uçak (BEHA) dünyanın ilk hibrit çevre dostu uçağı olmaya aday. BEHA’yı 2020 yılından önce gök yüzüne salmak mümkün değil. Zaten ilk BEHA prototipinin 2016 yılına kadar hazır olması planlanıyor.

BEHA’yı önemli kılan en önemli özelliklerinden birisi ise boyutu. Elektrikli uçakların çoğu büyük ve çalışmayı kısıtlayan uzun planör gibi kanatlara sahip. Ancak üç kanatlı tasarlanan BEHA normal bir piste iniş yapabilecek.

Kickstarter'ın Yeni Gozdesi!

BEHA seri üretime geçtiği zaman satın almak istenirse 1 milyon dolar gözden çıkarmak gerekiyor.

iPhone 6′da Safir Ekran Yalanı!