James Bond film serisinde kullanılan tüm araçlar! (1962-2020)

James Bond

#İŞBİRLİĞİ

Her daim “mükemmel bir takım elbise” giyen karizmatik bir M16 ajanı ve elinin sürekli tetikte olduğu “Walter PPK” tabancası. Bunlar James Bond için birer ikon. Ancak hiçbiri Ajan 007’nin kullandığı hızlı ve son derece pahalı spor otomobiller kadar akılda kalıcı değil.

James Bond serisi, 53 yılda çıkarılan 24 film ile dünya sinema tarihinin en uzun süren film serisidir. İlk filmin 1962’de ortaya çıkmasından bu yana James Bond filmlerini izliyoruz -yani babalarımız ve büyük babalarımız da- ve o zamandan beri Ajan 007’nin büyük hayranıyız. Peki 50 yılı aşkın süredir milyonlarca belki de milyarlarca izleyiciyi James Bond filmine bağlayan nedir? Sinematografi mi? Harika bir senaryo mu? Yakışıklı ve karizmatik erkeklerin ve güzel kadınların olduğu etkileyici Hollywood oyuncu kadrosu mu? Yoksa lüks mü? Kabul edelim. Ajan 007, deyim yerindeyse her gün kelle koltukta geziyor, ancak buna rağmen onun büyüleyici hayat tarzı her erkeğin hayali.

Hepimiz, bir sonraki James Bond olmayı hayal etmişizdir. Kendimizi bir kez olsa onun yerine koymuşuzdur. Karizmatik ve yakışıklı bir İngiliz M16 ajanı, üstelik gizli servisin tüm imkanları onun için seferber! Güzel bir takım elbise, yerine göre pahalı bir smokin; havalı mekanlar, votka martini ve güzel kadınlar; kötü adamlar, gelişmiş silahlar ve pahalı spor otomobili ile katıldığı aksiyonu bol araba kovalamacaları. Ajan 007, ortalama olan hiçbir şey yapmıyor. Onun için her şey birinci sınıf, özellikle de kullandığı arabalar. Onun yerinde olup Aston Martin DB10 kullandığınızı hayal edebiliyor musunuz? Tabii ki edebilirsiniz. O halde size yardımcı olalım ve harika bir teklif sunalım.

James Bond, V12’yi elektrikli bir Aston Martin için terk edecek!

Sizler için 50 yılı aşkın süredir süren James Bond serisinde Ajan 007’nin kullandığı tüm arabaları tek tek araştırdık ve onları kronojik bir sıraya koyduk. 1962’deki Dr. No’da kullanılan Sunbeam Alpine’den 2015’teki Spectre’da kullanılan Aston Martin DB10’a kadar. Biraz uzun sürdü ancak sonucunda eksiksiz bir liste oluşturabildik. Bu listenin tamamına yakınında bizzat araçların filmlerdeki görüntülerini kullandık. Listemize 24 farklı filmin her biri için bir araba dahil ettik. Detaylıca bir göz atın ve yarım asırlık James Bond serisinde Ajan 007’nin kullandığı tüm arabaları tek bir yerden öğrenin.

Bu arada, listenin tam sonunda sizler için bir bonusumuz olacak! -2020 yılında vizyona girecek “Bond 25” filmi için- Biraz uzun sürebilir, tadını çıkarın!

Kronolojik sıraya göre (1962-2020) James Bond serisinde kullanılan tüm araçlarının tam listesi!

 

1- Dr. No (1962)

James Bond

Sunbeam Alpine Series II (1962 model)

 

LİSTENİN DEVAMI İÇİN İLERİ TIKLAYINIZ!