iWatch ile İlk Oyunun adı “Letterpad”

iwatch

Henüz piyasaya sürülmemesine karşı iWatch gündemi belirlemeye devam ediyor. Akıllı saati üzerinden oynayabileceğimiz ilk oyunun ismi ise Letterpad olacak.

“Giyilebilir teknoloji”nin kalbi olarak gösterilen akıllı saatlerde devrim yaşanıyor. HTC, Samsung‘un bu konuda çalışmaları tüm hızıyla devam ederken,  Apple’ın donanımları ve özellikleri ile bir adım önce çıktığı kesin. Evde, yolda veya iş yerinde elimizin altında bulunan cihazlarla oyun oynamak hem can sıkıntısını giderirken hem de vakit geçişrmek için eğlenceli bir uğraş olarak gözüküyor. Bu işlemi akıllı saat ile yapmak ise teknolojinin ne kadar ileri seviyeye geçtiğinin de bir göstergesi. Apple’ın yeni harikası olarak duran Apple iWatch ile “Saat” aracaılığıyla oyun oynamanın mümkün kılacağını gösteriyor.

letterpad-apple-watch-icin-bulmaca-oyunu

Amerikan geliştirici ve yayımcı firma NimbleBit daha önce Pocket Frogs, Pocket Flames,Nimble Quest ve Tiny Tower gibi oyunların popüler oyunların yapımcısı olarak karşımıza çıkmıştı. Yeni oyunu olan Letterpad, akıllı saatlerde oyun oynanacaj donanımlara sahip gözüküyor. Amerikan şirketin açıklamasına göre bu oyun, diğer platformların yanı sıra, Apple Watch‘ta da oynanabilir olacak. Bu sayede, Apple Watch’ta oynanan ilk oyun olarak kayıtlarda kendine yer bulacak. NimbleBit, Touch Arcade ile paylaştığı bir resim aracılığı ile, oyunun Apple iWatch üzerinde nasıl oynanacağına dair resimleri kullanıclarla paylaştı. Oynanabilirlik açısından çok uygun olan oyun, akıllı saat ekranında sadece karelerden oluşan 9 harf  ve bu harfleri kullanarak, belirli bir başlık hakkında kelimleri yerleştirmemiz isteniyor. Oyun içerisinde kelimeleri yerleştirmek için parmağımızı ekran üstünde sürüklemek yeterli olacak. Ekranı hiç oynatmadan oyunun oynanabildiğini söylemek lazım. Henüz piyasaya çıkmadan bütün dikkatleri üstüne çeken Apple iWatch için bir devrimi de yanında getireceğini söylemek mümkün.