iWatch 400 Dolara Satışa Sunulabilir

iWatch 400 Dolara Satışa Sunulabilir

Apple tarafından 9 Eylül’de düzenlenecek olan etkinlikte resmi olarak tanıtılması beklenen iWatch’un yaklaşık 400 dolara piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Şu sıralar daha çok iPhone 6’yla gündemde olan Amerikalı teknoloji devi Apple, giyilebilir cihazlar alanındaki çalışmalarını henüz resmi olarak açıklamamış olsa da, firmanın yeni bir akıllı saat üzerinde çalışmakta olduğu bir süredir biliniyor. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamayla 9 Eylül’de düzenleyeceği basın toplantısını duyuran Apple’ın, bu etkinlik sırasında yeni iPhone modellerinin yanı sıra iWatch adını taşıyan ilk akıllı saatini de resmi olarak tanıtması bekleniyor.

iWatch (2)

Hem tüm teknoloji dünyasının görmek için sabırsızlandığı iPhone 6 hem de iWatch‘un görücüye çıkarılabileceği 9 Eylül’deki Apple etkinliği için meraklı bekleyiş devam ederken, Apple akıllı saat hakkında önemli detaylar gün yüzüne çıktı. Recode tarafından yer verilen haberde Apple yöneticilerinin yeni akıllı saatlerini 400 dolara piyasaya sürmeyi düşündükleri, fakat bu konuda kesin bir karara varmadıkları belirtiliyor. Yine Recode’un haberine göre Apple merakla beklenen akıllı saatini 9 Eylül’de resmi olarak tanıtsa dahi, akıllı saati piyasaya sürmek için 2015’e kadar bekleyecek.

Şu ana kadar yer aldığı her alanda olduğu gibi akıllı saat alanında da zirveye oynamaya kararlı görünen Apple tarafından iWatch için belirlenen 400 dolarlık fiyat, bir akıllı saat için oldukça yüksek görünüyor. Özellikle de Samsung Galaxy Gear 2’nin yaklaşık 300 dolara, çoğu Android Wear cihazın ise yaklaşık 200 dolara satıldığı göz önüne alındığında.

Google Yöneticisi Beyaz Saray Yolunda