İşte Karşınızda iPhone SE 4

iphone se 4 concept 1 1

iPhone SE 4’ün tasarımı ve özellikleri hakkında farklı raporlar yayınlanmıştı. Hintli teknoloji sitesi olan 91Mobiles telefonun nasıl görüneceğini detaylarıyla birlikte ortaya koyan görseller paylaştı.

91Mobiles’ın yayınladığı CAD (Bilgisayar destekli tasarım) görsellerine göre iPhone SE 4‘te 6.1 inç’lik çentikli ekran, düzleşmiş kenarlar, USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Bu yeni tasarım, kavisli kenarlara, geniş çerçeveli 4.7 inç’lik ekrana ve Touch ID’ye sahip mevcut iPhone SE’ye göre oldukça önemli yenilik.

iphone se 4

4. nesil iPhone SE, 147 mm boyunda, 71,5 genişliğinde ve 7,7 mm kalınlığında. Neredeyse iPhone 14’le aynı boyutta.

iphone se 4

CAD render görselleri iddialarda geçen bilgileri genel olarak doğruluyor. Cihazda iPhone 14 pilinin kullanılacağı söyleniyor. iPhone SE 3’le karşılaştırma yapacak olursak, iPhone 14’ün pili 3279 mAh, iPhone SE 3’ün ise 2018 mAh. Arada 1250 mAh üstünde fark var. Bu artış iPhone SE 4’e daha uzun pil ömrü sağlıyor. Apple maliyeti düşürmek için mevcut parçalardan yararlanıyor. iPhone SE 2’de de iPhone 8’in pili kullanılmıştı. Aynı durumun yeni iPhone SE’de geçerli olması şaşırtıcı değil.

iphone se 4

Son gelişmelere göre Apple özel tasarım modemini rafa kaldırdı. Teknoloji devi yeni iPhone SE’de Qualcomm’un modemini kullanacak.

iphone se 4

M1’li MacBook Air’ların Üretimi Sona Erdi