İranlı Kullanıcılar Microsoft Ürünlerini İstiyor

Microsoft Bilgisayar Endüstrisini Canlandırdı

Microsoft’un özellikle Windows hakkında geri dönüş almak için hazırladığı kullanıcı servisinde bir numaralı istek firmanın ürünlerini İran’a taşıması oldu.

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikte resmi olarak tanıttığı yeni işletim sistemi Windows 10‘u şekillendirmeye devam eden Amerikalı teknoloji devi Microsoft, kullanıcılar tarafından bir türlü kabul görmeyen Windows 8’deki hatalarını tekrarlamamak için kullanıcılardan gelen isteklere kulak açtı. Windows 10’un deneme sürümünü deneyen kullanıcılardan gelen geri dönüşleri toplamak için UserVoice’un yardımıyla kendi kullanıcı servisini başlatan Microsoft, bu servisi sayesinde farklı bir isteğin de farkına varmış oldu.

Microsoft (1)

Microsoft‘un başta Windows 10 olmak üzere Windows ürünleri için geri dönüş almak adına başlattığı tahmin edilen bu serviste şu ana kadar ön plana çıkan istek, Microsoft ürünlerinin İran’a da taşınması oldu. 25.000’den fazla oy toplayarak servisin en çok ilgi gören başlığı haline gelen istekte, kullanıcılar firmadan ürünlerini İran’daki kullanıcılara da sunmasını talep etti.

Ancak ABD’nin İran’la ekonomik ve bilimsel ilişkileri yasaklayan yaptırımları nedeniyle Microsoft‘un kullanıcılardan gelen bu isteği karşılaması pek de mümkün görünmüyor. Öte yandan İran’lı kullanıcılar resmi olmayan kanallar aracılığıyla firmanın bazı ürünlerine erişim sağlayabiliyorlar.

Nexus Player Play Store’dan Kaldırıldı