iPod 22 yılın ardından tarihe karışıyor

iPod

Apple, 22 yıl önce hayatımıza giren ve şirketin bugünlere gelmesine büyük katkı sağlayan iPod’un üretimine son verdiğini açıkladı.

Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs, 2001 yılında Apple Music etkinliğinde sahneye çıkmış ve o dönem için devrimsel bir cihaz olan ilk iPod’u tanıtmıştı. Jobs’un müzik dinleme konusunda devrim yaratacağını iddia ettiği bu ufak cihaz, tam da bunu yaptı ve kısa süre içinde CD çalarları tarihe karıştırırken MP3 çalar pazarını açmış oldu.

Ancak bir zamanlar CD çalarların başına gelen, sonunda Apple’ın müzik çalarının da başına geldi ve onun da yerini daha gelişmiş alternatifleri olan akıllı telefonlar aldı. MP3 çalarların kullanım alanı son yıllarda epey azalmış olsa da Apple bu ürünü canlı tutuyordu. Ancak sonunda kaçınılmaz gerçekleşti ve Apple artık iPod üretmeyeceğini açıkladı. Böylece bu devrimsel cihaz tarihin tozlu sayfalarına karışmaya doğru ilk adımını attı.

IPod 1G

Artık üretilen tek model olan iPod Touch’ın bundan sonra üretilmeyeceğini açıklayan Apple, Touch’ın yerini alacak yeni bir modelin de çıkmayacağını vurgulayarak artık bu ürün serisinin emekliye ayrıldığını açık bir şekilde belirtmiş oldu.

Apple yöneticisi Greg Joswiak, müziğin her zaman şirketin merkezinde yer aldığını ve bu cihaz sayesinde müziğin sadece nasıl dinlendiğini değil nasıl keşfedildiğini ve paylaşıldığını da değiştirdiklerini söyledi. Müzik aletleri artık emekliye ayrılıyor olsa da bu cihazların ruhunun yeni ürünlerinde ve servislerinde yaşamaya devam edeceğini ekledi. Apple Music’in iPhone’dan Apple Watch’a tüm ürünlerinde en üst kalite müzik deneyimi sunmaya devam edeceğini ifade etti.

James Webb Teleskobu hünerlerini sergilemeye başladı