iPhone’lar Reset Atmaya Başladı! Büyük Sorun!

iPhonelar Reset Atmaya Başladı Büyük Sorun

iPhone’larda tarih kaynaklı büyük bir hataya rastlanıyor. Dünyanın her yerinden iOS 11.1.1 ve 11.1.2 kullanıcıları telefonlarının reset attığını belirtmeye başladı.

2 Aralık’a Ait Gelen Bildirimlere Dikkat!

iOS 11’in sorunları bitmek tükenmek bilmiyor. Bugün keşfedilen bug, telefonların 2 Aralık tarihine “alerjisi” olduğunu gösteriyor. Buna göre internet yerine internetsiz bildirimleri kullanan uygulamaların bildirimleri, CPU kullanımını %100‘e çıkarttıktan sonra cihazın yeniden başlamasına neden oluyor. 2 Aralık’a ilk geçiş yapan ülkelerden birisi olan Avustralya’da sorunun baş göstermesinin ardından Apple Store’lar dolup taşmaya başladı.

Şimdilik teknoloji topluluklarının önerisi, sunucudan değil de kendi kendine bildirim gönderen uygulamaların bildirim göndermesini engellemek veya tarihi değiştirmek. İlki çok zahmetli ve can sıkıcı, ikincisi de başka problemleri beraberinde getirebileceği için; şayet mümkünse iOS 11.2‘yi yüklemeniz tavsiye ediliyor. Zira bugün itibariyle yayına alınan son sürüm bu hatayı da gideriyor.

Şayet telefonunuz kilitlendiyse, klasik yeniden başlatma metodunu denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte bazı telefonlar için yeniden başlatmaya zorlama tuş kombinasyonları:

iPhone 6(+) ve 6S(+): Güç tuşu ve ana ekran tuşuna basılı tutun,

iPhone 7(+): Ses kısma ve güç tuşuna basılı tutun,

iPhone 8(+) ve X: Ses açma tuşuna basıp bırakın, ses kısma tuşuna basıp bırakın, güç tuşuna basılı tutun.

Hala şansınız varsa iOS 11.2‘yi yüklemek telefonunuz için en iyisi olacaktır.

Apple iOS 11.2 Güncellemesini Yayınladı! İşte Yenilikler


Yorumlar kapatıldı.