iPhone SE2 hakkında tüm detaylar

iphone se2

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni SE modeli hakkında bazı iddialar ortaya atıldı. İşte iPhone SE2 hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Apple bu sene istediği satış başarısına ulaşamadı. Elbette bunda pazarın doyuma ulaşması ve Cupertino merkezli şirketin katı fiyat politikasının da önemli bir rolü mevcut.

Genel olarak insanlar yeni çıkan bir iPhone modeli için 600 – 650 dolar civarında bir ücret ödemeyi çok görmüyorlardı. Fakat bu meblağ 1000 dolara dayanınca işler değişti.

Apple’ın geçtiğimiz senenin son çeyreğinde tanıttığı iPhone XS, XS Max ve XR beklentilerin üzerindeki fiyatlarıyla hayal kırıklığı yaratmışlardı.

Bu hayal kırıklığı doğal olarak satış rakamlarına da yansıdı. Özellikle Avrupa ve Asya pazarında iPhone satışları önemli ölçüde düştü.

Uzun bir süredir Samsung’un ardından en çok telefon sevkiyatı gerçekleştiren 2. firma konumunda yer alan Apple, düşük seyreden satışlar sonrasında Huawei’nin de gerisinde kalarak 3. sıraya geriledi.

Hal böyle olunca satış rakamlarını arttırmak isteyen Cupertino merkezli şirket B planını devreye sokma kararı aldı. Evet, Apple’ın B planı iPhone SE2.

iphone se2 3

iPhone SE2 gecikmeli de olsa çıkacak

Genel beklenti iPhone SE2’nin yeni nesil iPhone modelleriyle eş zamanlı olarak tanıtılacağı yönündeydi. Fakat bu gerçekleşmedi.

Kulislerde dolaşan söylentilere göre, iPhone SE2’nin iPhone XR satışlarını engelleyeceği düşünülerek bu modelin biraz gecikmeli çıkması kararı alınmış.

Normal şartlarda Apple’ın iPhone SE 2019’u Haziran ayına doğru satışa sunmayı planladığı iddia ediliyor. Fakat düşük seyreden iPhone satışları, Apple’ın tarihi öne almasına neden olmuş.

Uygun fiyatlı bir iPhone modelinin pazarda önemli işler yapabileceği düşünülüyor. Sızdırılan son bilgilere göre, iPhone SE 500 dolar civarında makul bir etikete sahip olacak.

iphone se2 2

Yeni nesil SE modeli

Peki iPhone SE2’de kullanıcıları ne gibi yenilikler bekliyor? Elbette en büyük yenilik telefonun tasarımında ortaya çıkacak. Genel kanı iPhone SE2’nin X serisine benzeyen çentikli bir tasarıma sahip olacağı yönünde.

Fakat Apple’ın farklı bir tasarıma yöneleceğine inananlar da mevcut. Cupertino merkezli şirketin maliyeti düşürmek adına kamera için küçük bir çentik kullanacağı ve FaceID yerine TouchID’yi tercih edeceği söyleniyor. Elbette burada bahse konu parmak izi okuyucusu telefonun önünde değil arkasında konumlandırılacak.

iPhone SE2, güç açısından ise 2016 iPhone modelleriyle aynı seviyede olacak. iPhone SE2’nin Apple A10 Fusion yonga setinden güç alacağı iddia ediliyor. Fakat bu henüz kesinleşmiş bir bilgi değil.

iphone se2 1

SE2, Apple’ı toparlayabilecek mi?

Peki gelelim o kritik soruya. iPhone SE2 ciddi anlamda Apple’ı toparlayabilecek mi? Açık konuşmak gerekirse bu soruya net bir yanıt vermek zor. Sonuçta SE2 boyut itibariyle geniş bir kitleye hitap edemiyor.

Artık insanlar 5 inçin üzerinde ekranlara alışmış durumdalar. Dolayısıyla SE2 bu açıdan beklentileri karşılayamayabilir.

Bir diğer etken ise Apple’ın katı fiyat politikası. Eğer iPhone SE2 da X serisi modelleri gibi saçma bir etiketle satışa sunulursa, Cupertino merkezli şirket bir çuval inciri berbat etmiş olacak. Bekleyip göreceğiz.

Samsung daha ucuz telefonlar üretecek