iPhone kullanıcıları için WhatsApp şoku

iPhone pazar payı Samsung'u tahtından indirdi

Dünyanın en popüler internet tabanlı anlık mesajlaşma servisi WhatsApp, yakın zamanda bir güncellemeye giderek bazı modellere verdiği desteği sonlandıracak.

iPhone kullanıcıları için WhatsApp şoku. Akıllı telefonlar ile birlikte hayatımızdaki anlamı değişen şeylerden biri de kullanım ömrü kavramı oldu. Geleneksel telefonların kullanım ömürleri son derece net bir şekilde belirlenirdi. Buna göre bir telefon çalışmaz hale gelene, karşındakini arayamayacak ya da arandığında konuşulamayacak ve tabi bu durum da tamir edilemeyecek hale gelene kadar sorunsuzca kullanılabilirdi.

iPhone kullanıcıları

Bununla birlikte akıllı telefonlarda bu ömür bazı nedenlerden dolayı çok daha hızlı bir şekilde tüketilebiliyor. Öyle ki, sapasağlam durumda olan bir akıllı telefon sadece popüler uygulamaların desteğini kesmesi ya da kullandığı işletim sisteminin güncellemesinin dışında kalması gibi sebeplerden kullanılamaz hale gelebiliyor. Tabi ki sadece arama yapma ve eski usul SMS ile mesajlaşma gibi amaçlarla kullanılmaya devam edilebilir ancak 2022 yılında kim bu tarz bir akıllı telefona sahip olmayı kabul eder ki?

iPhone kullanıcıları

iPhone kullanıcıları için WhatsApp şoku

İşte WhatsApp’a yakın kaynaklardan sızdırılan bilgiler de, iPhone 5 ve iPhone 5C’nin ömürlerinin de böyle bir nedenden dolayı sona ermeye yakın olduğunu gösteriyor. WhatsApp’ın yardım belgelerinde yaptığı güncellemelerle de desteklenen haberlere göre, ünlü anlık mesajlaşma servisi 24 Ekim 2022 tarihinden itibaren iPhone 5 v iPhone 5C modellerinde çalışmayacak.

iPhone kullanıcıları

Yani eğer bu akıllı telefonları kullananlar için WhatsApp hayati bir önem taşıyorsa, o zaman akıllı telefonlarını değiştirmeleri gerekecek. Öte yandan bu güncellemenin kaynağında, WhatsApp’ın iOS 12 öncesi akıllı telefonlara olan desteğini kesmesi geliyor. Yani eğer iPhone 5S sahibiyseniz ve henüz telefonunuzu iOS 11’den iOS 12’ye terfi ettirmediyseniz, bu işlemi 24 Ekim’e kadar yapmanızı tavsiye ederiz.

Huawei Watch GT Pro 3 fiyatı ile gündemde