iPhone kasaları Apple’ın istediği gibi olmadı

iphone

Apple söylentilerin merkezinde kalmaya devam ediyor. Kısa süre önce ortaya çıkan iddialarda şirketin ChatGPT tarzı yapay zeka aracı geliştirip, kendi arama motorunu kullanıcılara sunacağı söylenmişti. Yeni bir dedikodu daha yayılmaya başladı. Üretilen iPhone kasalarının Apple’ın kalite kontrolünden geçemediği belirtildi.

Financial Times’ın haberine göre Hindistan’da üretilen iPhone kasalarının yarısı Apple’ın kalite kontrolünden geçemedi ve reddedildi. Rapor, Apple’ın eski çalışanlarından alınan bilgilere dayanıyor. Hintli üretici Tata’nın Hosur’daki tesisinde düşük verim sorunu olduğu belirtiliyor. Başka bir üretim tesisinin ismi verilmemiş. Görünüşe göre sorun sadece Hosur’daki fabrikadan kaynaklı.

iphone

Rapora göre düşük kasa kalitesi Apple’ın planlarına darbe vurmuş durumda. Kaynak olarak gösterilen eski Apple çalışanları, düşük verim probleminin çözüleceğini, ancak zaman ve çaba gösterilmesi gerektiğini söylüyor.

Yakın tarihli başka bir haberde Apple’ın 2025 yılına kadar iPhone üretiminin %25’ini, 2027 yılına kadar da %50’sini Hindistan’da yapmayı planladığı vurgulanmıştı.

Apple kendi ChatGPT’sini mi geliştiriyor?