iPhone 7 Tanıtımı! Canlı Anlatım

iphone 7 fotoğraf

iPhone 7  tanıtılıyor, canlı yayınımızı buradan takip edebilirsiniz.

.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus duyuruldu! İşte detaylar!

.

Yeni Apple Watch duyuruldu! (Apple Watch Series 2)

iphone-7-yeni

21:02 = Yeni iPhone 7’nin renkleri altın, gümüş, rose gold ve siyah olacak

iphone-7-3 iphone-7-2

iphone-720:56 İşte iPhone 7’den ilk görüntü

20:55= iOS 10 şimdiye kadar ki en büyük iOS sürümü olacak

iphone-720160907-4501

20:53 sıra geldi iphone a

apple-ithe-apple-watch-nike-2 apple-ithe-apple-watch-nike-3

apple-ithe-apple-watch-nike

20:47 = bir yeni ürün daha The Apple Watch Nike+

apple-iphone-watch2

apple-iphonewatch apple-iphone-watch220:43 = Apple Watch Series 2 alüminyum, çelik ve seramik sürümleri olacak

20:39= Apple Watch Series 2 nin cpu ve gpu su eski ürüne göre yüzde 50 daha hızlı

20:36 yeni ürünün adı Apple Watch Series 2

20:34 = Apple Watch üzerinde yeni donanım kullanılıyor, performans eskisinden daha iyi

apple-watch-2

apple-iphone-watch

20:29 = Pokemon Go Apple Watch’a geliyor

sos message nefes

apple-watch

20:26 = işte yeni Apple Watch

saat

20:24= Sıra geldi Apple Watch a

gercek-zamanli-iletisim

20:22 = Öğretmen ve öğrenciler iWork ile gerçek zamanlı iletişim kurabilecek

iwork-for-scholl

20:19= Öğrenciler için iWork

20:17 = Apple 50 bin çocuğa PC bağışında bulanacak.

20:15 = iOS 10 içerisindeki iMessage da Super Mario çıkartması olacak

super-mario-ios

ios-mario

20:10 = iOS için Super Mario oyunu duyuruldu

apple-store

20:08 Apple Store dan indirme sayısı 140 milyarın üzerine çıkmış durumda

apple-music

20:05 = Apple Music ile tanıtım devam ediyor şimdiye kadar 17 milyon üyeye ulaşmış durumda
tim-cook-2

20:03 Tim Cook Sahnede

20:00 Tim Cook’un James Corden ile çektiği video ile tanıtım başladı

tim-cook

19:57= Apple tarafından duyuru yapıldı, tüm cihazların sessiz konuma alınması isteniyor.

apple-iphone-71

19:46= Salon neredeyse doldu

apple-iphone-7

19:35=Kapılar açıldı, herkes yer kapma telaşında.

apple iphone 7 event

19:32= Basın mensupları tanıtımın yapılacağı salon önünde kapıların açılmasını bekliyor.

apple iphone 7 yemek

18:32= Tanıtım öncesi basın mensupları şu anda kahvaltı yapıyor.

İsterseniz şimdi iPhone 7 hakkında son bir kaç ay içerisinde çıkan dedikodulara hep beraber bakalım.

Tasarım

Beklenen ilk değişiklik tasarım tarafında. iPhone7 modelinin tasarımı, iPhone 6 ailesine benzeyecek olsa da anten çizgilerinin değişikliği başta olmak üzere ufak dokunuşlar bekleniyor. Renk farkını da tasarım detayı olarak sayacak olursak bu yıl iPhone 7’ye iki yeni renk seçeneği bekleniyor. Bunlardan biri parlak siyah, diğeri ise mavi olacak.

Suya dayanıklılık

İddialar, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin tıpkı Sony ve Samsung markalarında olduğu gibi suya dayanıklı olacağını gösteriyor. iPhone 6s modelinin donanımında özel bir kaplama malzemesi kullanan Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin suya dayanıklılığını artırmıştı .Yeni modelde tam anlamıyla bir dayanıklılık bekleniyor. IP sertifikasıyla bu dayanıklılığın belgelendirilmesi de beklentiler arasında.

Kamera

Çift kamera söylentilerini daha önce gündeme taşımıştık. iPhone7 Plus modelinde yer alacak olan çift kamera tek değişiklik olmayacak. Yeni iPhone modelleri 4K çözünürlükte 60 kare/saniye hızında video kaydı yapabilecek. Depolama alanının artışındaki etkenlerden biri de bu. Baz modelin 32 GB, en üst versiyonun ise 256 GB olması bekleniyor. Böylelikle 4K videolara daha fazla yer açılacak.

iPhone 7 kablosuz kulaklıkla gelmeyecek!

Haberimizin içerisinde bulabileceğiniz görselde, Apple iPhone7’nin kutu içerisinden çıkanlar yazılı. Ayrıca telefonun bazı temel özellikleri de bu belgede yer alıyor.

Görselin “İçindekiler (Includes)” bölümünde “Lightning Adaptörü” ifadesi dikkat çekiyor. Bu bilgi, cihazın kutu içeriğinden kablosuz kulaklığın çıkmayacağı anlamına geliyor. Yani iPhone 7 modellerinde kulaklık, telefona Lightning portu üzerinden bağlanacak. Bu sayede iddiaların bir kısmı yalanlanırken, bir kısmı ise doğrulanmış oldu.

iPhone 7 kaç para olacak?

Öncelikle basına sızan iPhone7 fiyatlarının Çin’den geldiğini belirtelim. Yani fiyatlar cihazın Çin’de satışa çıkacağı rakamlar olabileceği için ABD ve Türkiye ile farklılık gösterecektir. Ancak depolama alanının fiyata etkisi noktasında ışık tutacağı kesin.

  • iPhone 7 32 GB : 790 Dolar
  • iPhone 7 128 GB : 910 Dolar
  • iPhone 7 256 GB : 1060 Dolar
  • iPhone 7 Plus 32 GB : 910 Dolar
  • iPhone 7 Plus 128 GB : 1030 Dolar
  • iPhone 7 Plus 256 GB : 1180 Dolar

Bu fiyatların bir anlam ifade etmesi için, iPhone 6s 16 GB’ın Çin’de 790 dolara satıldığını belirtelim. Yani iPhone7 fiyat olarak direkt şekilde iPhone 6s’in yerini alacak. Böyle bir durumda iPhone 6s, iPhone7 çıktıktan sonra ucuzlayacak.

Depolama alanı noktasında Apple’ın artık 16 GB’ı bıraktığını görüyoruz. Maksimum depolama alanı olarak ise 256 GB’a geçiş yapıldığını görmek, bu alana ihtiyaç duyacak kullanıcılar için güzel bir haber.

iPhone 7 özellik listesinde neler var?

Apple iPhone 7, gerek tasarımı gerekse özellikleri ise aylardır teknoloji basınının en çok konuştuğu cihazlar biri. Duyurulmasına kısa bir süre kala yeni modelin çok daha fazla detayı karşımıza çıktı. İddialar Çin’den.

Ortaya çıkan bir listeye göre Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz. Weibo’da yayınlanan görsel de haberimizin sonudna yer alıyor.

Apple iPhone7, 4.7 inç ekran boyutu ve 1334 x 750 piksel çözünürlük ile gelecek. 16nm FinFET mimarisindeki Apple A10 yongasına ek olarak 2 GB RAM de dikkat çekiyor. Cihazda 1960 mAh kapasiteli bir batarya yer alacak. 1/2.6 büyüklüğündeki kamera sensörünün yanı sıra f/1.9 diyafram ve 12 MP kamera olacağı da iddia ediliyor.

Asıl önemli detaylar ise iPhone 7 Plus modelinde gözlemleniyor. 5.5 inç büyüklüğündeki Full HD ekran (1080 x 1920 piksel) pek dikkat çekici değil. Ancak 1/3 büyüklükteki kamera sensörü burada fark yaratıyor. f/1.9 diyafram ve 12 MP korunmuş. 3 GB RAM de dikkat çeken bir başka detay. Cihazda 2910 mAh kapsiteli bir batarya olacağı iddia ediliyor.

iPhone 7 ne zaman satışa çıkacak?

Bu önemli soruya cevap veren @evleaks isimli Twitter kullanıcısı, yaptığı paylaşımdan sonra ikinci bir gönderiyle dikkat çekti. İkinci paylaşımda ise “Verdiğim tarihten son derece eminimi.” Şeklinde Türkçe’ye çevirebileceğimiz bir mesaj yer alıyor.

Evan Blass’ın iddiasına göre Apple iPhone7 çıkış tarihi 16 Eylül olacak. Bu tarih ile aslında ilk defa karşılaşmıyoruz. Birkaç hafta öncesinde yeni iPhone modelinin 16 Eylül veya 23 Eylül tarihinde satışa çıkacağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Dolayısıyla artık kesinleştiğini büyük ölçüde söyleyebiliriz.

iPhone 7 Renk Seçenekleri

Geçtiğimiz Haziran ayında ilk defa bir söylenti şeklinde ortaya çıkan yeni mavi renk seçeneği şimdi fotoğraflar ile karşımızda. Uzun süredir uzay grisi (siyah), gümüş (beyaz), altın sarısı ve son bir yıldır rose-altın (pembe) renk seçenekleri ile karşımızda olan Apple, bu yıl bir renk seçeneği daha kullanabilir.

mavi iphone 7
iphone 7

Kaynaklarda “Deep Blue” yani mavi olarak geçen bu renk, önümüzdeki ay duyurulacak olan iPhone7 ve iPhone7 Plus modelinde karşımıza çıkabilir. Aslında mavi renk seçeneğini Apple tarafında ilk defa görmüyoruz. Orijinal kılıflarında mavi renk seçeneğini sunan firma, 2013 yılında duyurduğu iPhone 5C modelinde de bu renk ile karşımıza çıkmıştı. Ancak iPhone 5C’de kullanılan mavi ile iddia edilen yeni mavi renkleri arasında fark var.

Haberimizin içerisinde bulabileceğiniz görseller, bu kadar iddianın sonrasında ilk defa basına yansıdı. Fotoğraflarda görünen cihaz, daha önce basına sızan iPhone7 fotoğraflarıyla tamamen aynı görünüyor. Çift kamera ve anten çizgileri, aylardır karşımıza çıkan görseller ile aynı. Bakalım Apple bu yeni renk ile gerçekten karşımıza çıkacak mı? Önümüzdeki haftalarda bu sorunun cevabını sizlerle paylaşacağız.

iPhone7’nin iPhone 6s’den farkı ne olacak?

iPhone 7 kablosuz kulaklık ile gelmeyecek!

iPhone7 fiyatları basına sızdı!

iPhone7 özellik listesi görüntülendi!

iPhone7 lansman tarihi açıklandı!

iPhone7 ne zaman satışa çıkacak?

iPhone 7’nin Ana Menü Tuşu dedikoduları pes dedirtti

iPhone7 Plus renk seçenekleri arasında mavi de olacak!

Apple’ın yeni akıllı telefonuna yakından bakmak için tıklayın