iPhone 6s uçaktan düştü! İşte sonuç

iphone 6s

Apple’ın 5 sene önce satışa sunduğu iPhone 6s sağlamlığıyla herkesi hayrete düşürdü. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarının hakim isimlerinden biri olan Apple, iPhone 6s’i yaklaşık olarak 5 yıl önce satışa sunmuştu. 6s’in satışa çıktığı dönemde en büyük tepkiyi 6s Plus modelinin dayanıksız yapısı çekmişti. Çünkü bu telefon üzerine oturulduğunda dahi yamulan bir yapıya sahipti.

Ayrıca iPhone 6s’in de dayanıklılık tarafında bariz sorunları vardı. En azından o zaman girdiği sağlamlık testlerinde kullanıcıları memnun edecek sonuçlar alamamıştı.

Fakat geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay gerçekleşti. Brezilyalı bir belgesel yapımcısı, keşif uçağında telefonuyla etrafın videosunu çektiği esnada rüzgarın etkisiyle iPhone 6s 600 metreden yere çakıldı.

iPhone 6s 600 metreden yere çakıldı!

İşin ilginç yanı ise sağlamlığıyla kullanıcıları memnun edemeyen iPhone 6s’in bu olaydan tek parça halinde çıkmış olması.

iphone 6s

Genel beklenti telefonun paramparça olması yönündeydi. Fakat belgesel yapımcısı telefonunu tek parça halinde bulmayı başardı. Elbette ekran tarafında kırılmalar mevcuttu. Fakat telefonun her bir fonksiyonu kusursuz olarak çalışıyordu. Burada cihazın toprak bir zemine düşmesinin de önemli bir rolü bulunuyor. Zira taş bir zemine düşmüş olsaydı çok daha farklı bir tablo karşımıza çıkabilirdi. Elbette burada iPhone 6s’in tek parça halinde kalması büyük şans diyebiliriz.

iOS 14 kullanım oranı arşa çıktı! İşte sonuçlar