iPhone 6S Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı

iPhone 6S

Önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 6S’in donanımsal özelliklerinde yapılacak yenilikler hakkında ilk detaylar gün yüzüne çıktı.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’la bir kez daha büyük bir başarıya imza atan Amerikalı devi Apple‘ın bu yıl piyasaya süreceği yeni akıllı telefonların başında iPhone 6S geliyor. iPhone 6S hakkında henüz resmi bir açıklamama yapılmamış olsa da, Apple’a yakın kaynaklar tarafından paylaşılan yeni bilgiler telefonun kullanıcılara neler sunacağı hakkında ilk detayların gün yüzüne çıkmasını sağladı.

iPhone_6S

Apple’a üretim aşamasına yakın kaynaklar tarafından sağlanan bilgiler firmanın iPhone 6S’te yeni bir ekran teknolojisine yer vereceğini gösterdi. Bu yeni ekran teknolojisinin çoklu dokunma jestlerinin yanı sıra baskıya da duyarlı olacağı söyleniyor. Ekranı adeta yeni bir tuş takımına çevireceği söylenen bu baskıya duyarlı yeni teknolojinin akıllı telefonların geleceği için oldukça önemli bir dönüm noktası olacağı iddia ediliyor.

Apple’ın ayrıca iPhonelar’da kullandığı RAM’ler konusunda da yenilğe gideceği ve bugüne kadar 1 GB olan RAM’leri 2 GB’a yükselteceği söyleniyor. 2 GB’lık bu yeni RAM’e LPDDR3 yerine LPDDR4 teknolojisinin eşlik edeceği ve böylece telefonun performansında kayda değer bir yükseliş olacağı söyleniyor.

Son olarak uzun süredir telefonlarındaki lensleri değiştirmeyen Apple’ın iPhone 6S’la beraber kamera konusunda da önemli bir değişikliğe gideceği ve Sony’nin 10 megapiksellik CMOS sensörünü kullanacağı iddia ediliyor. Bu çift lens teknoloji sayesinde Apple telefonlardaki kamera performansının da ciddi ölçüde gelişmesi bekleniyor.

Xbox One Aralık Ayını Önde Kapattı