iPhone 6 ve Galaxy Alpha Yanyana !

as

iPhone 6 ve Galaxy Alpha’nın 3D modelleri yanyana geliyor ve ilk defa bu iki cihazı kıyaslama imkanı yakalıyoruz. 

Apple’ın yeni gözdesi olacak iPhone 6 hakkında her geçen gün yeni sızıntı haberler ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda cihazın yüzlerce fotoğrafını ve 3D modellerini sizlere göstermiştik. Son olarak sızan fotoğraflarda ise iPhone 6 yalnız değil. Önümüzdeki yıl kıyasıya rekabet etmesi ön görülen Galaxy Alpha ve iPhone 6’nin 3D modellerini yanyana görmemizi sağlayan kişi ise Martin Hajek.

 

gsmarena_005

 

Hajek’in daha önce sızan iPhone modellerinin hemen hepsinde imzası bulunuyor ancak iPhone 6 ile Galaxy Alpha’yı yanyana getirmek oldukça başarılı bir iş olarak karşımıza çıkıyor. Bununda ötesinde bu iki cihazı ilk defa tasarım anlamında kıyaslama şansı elde ediyoruz.

Fotoğraflara ilk baktığımızda iPhone 6 iPod Touch’a benzeyen tasarımı ile dikkat çekiyor. Hali hazırda benzer modelleri daha öncede görmüştük zaten. Yeni iPhone’un tasarım anlayışının iPhone 4’ün kare tasarımını tamamen terk ettiğini de söyleyebiliriz.

 

gsmarena_002

 

İki cihazı kıyaslamaya başlayacak olursak iPhone 6 ve Galaxy Alpha’nın 4.7 inç ekrana sahip olduklarını görüyoruz. Buna ek olarak Android amiral gemisinin dikey kenar boşluklarında rakibine göre küçük bir avantajının olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 6’nın ekranının rakibine göre daha iddialı özellikler ile geldiğini söylemekte yarar var. Bu noktada cihazın ekranının safir kaplama olması bekleniyor ve yepyeni bir çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra iPhone 6’nın ekranındaki piksel yoğunluğunun da 360ppi olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

gsmarena_004

 

Galaxy Alpha’nın tasarımı ise Apple’ın şuandaki gözdesi iPhone 5s’in tasarımına benzetiliyor. Tabi ki bu 3D modellerin gerçek cihazlar olmadığını birkez daha hatırlatmakta fayda var.

myMail Türkiye’de de Zirvede!