iPhone 6 kılıfıları iPhone 6s’e olacak mı?

iphone 6s1

Yeni iPhone modellerinin duyurulmasıyla ilginç bir soru gündeme geldi. Apple, görünüş itibariyle neredeyse aynı olan iPhone 6s ve iPhone 6 modellerinde ufak bir boyut farklılığına gitti. iPhone 6s biraz daha büyük. Peki bu durum kılıflara yansıyacak mı?

iphone-6s

Aşağıdaki görselde iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plus modellerinin detaylı ölçülerini görebilirsiniz. Aşağıdaki rakamlardan anlayabileceğimiz üzere söz konusu en büyük ölçü farkı 0.2 mm olarak görülüyor. Yeni iPhone modellerinin boyutlarının büyümesinde iki etken var. Bunlardan ilki dayanıklılığı artırmak için kullanılan 7000 serisi alüminyum, diğeri ise 3D Touch özelliği.

Yeni iPhone modellerinin biraz daha kalın olması kılıflara yansımayacak gibi görünüyor. Apple, kendi internet sitesinde deri ve silikon kılıflarının her iki model için de kullanılabileceğini söylüyor. Ancak bu her kılıf için geçerli olmayabilir.

Telefona tam anlamıyla oturan sert plastik ve metal kılıflar, bumper isimli çerçeve şeklinde kılıflar yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri için hasar verici olabilir. Ancak silikon ve kısmen esnek kılıflarda bir sorun olacak gibi durmuyor. Bu sebeple iPhone 6s veya iPhone 6s Plus almayı düşünüyorsanız, kılıf almadan önce iki kez düşünmekte fayda var.

iphone-6s-kiliflari-ve-iphone-6

Steve Jobs, dokunmatik kalemleri eleştirmişti!