iPhone 13 Türkiye’de kara borsaya düştü

iPhone 14 mini

Apple geçtiğimiz günlerde yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. 14 Eylül’de tanıtılan modeller dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa sunuldu. İşte konunun detayları.

iPhone 13 Türkiye’de kara borsaya düştü. Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple yeni nesil iPhone modellerini geçtiğimiz Eylül ayında düzenlediği etkinlikte tanıtmıştı. 14 Eylül’de gerçekleşen Apple etkinliği ile iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max ve iPhone 13 mini görücüye çıkmıştı.

Bu modeller dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizde de satışa çıktı. 10.999 TL’den başlayan yeni nesil iPhone modellerinin fiyatı 26 bin TL’ye kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahipti.

Burada kadar bir problem yok. Klasik olarak yeni çıkan iPhone modellerinin pahalı olduğu söylenebilir. Asıl gariplik ise bu modeller içerisinde en pahalısı olan iPhone 13 Pro Max’in stoklarının tükenmiş olması. Evet stoklar tükenmiş durumda.

iPhone 13 hakkında yeni bir detay ortaya çıktı!

iPhone 13 Türkiye’de kara borsaya düştü

Hali hazırda teknoloji mağazalarında bu telefonu bulamıyorsunuz. Apple’ın online mağazasında ise en yakın teslimat tarihi 4 – 5 hafta olarak gözüküyor. Herşeye rağmen ben iPhone 13 Pro Max’i hemen almak istiyorum diyorsanız o zaman normal satış fiyatının biraz daha üzerinde bir ödeme yapmanız gerekecek.

Keza iPhone 13 Pro Max hali hazırda karaborsaya düşmüş durumda. Telefonu normal fiyatından alan fırsatçılar üzerine 2 – 3 bin TL ekleyerek satma derdindeler. İşin garip yanı ise bu telefonların çoğunun satılıyor olması.

Huawei Avrupa pazarına geri dönüyor