iPhone 10 yaşında!

iphone 10 yasinda 1

Dünyanın en popüler akıllı telefonlarından biri olan iPhone tam 10 yaşına girdi. Apple, ilk iPhone modelini andı.

Ocak 2007 tarihinde Steve Jobs tarafından duyurulan ilk iPhone, iPhone 2G, modelinden bu yana tam 10 yıl geçti. 9. nesil iPhone, geçtiğimiz yıl Eylül ayında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus olarak duyuruldu. Sırada 10. yılın iPhone modeli var.

iphone-10-yasinda-2

iPhone 10 yaşına girdi!

Apple’ın internet sitesinden yapılan duyuruda paylaşılan bu bilgi, 10 yıllık iPhone tarihini gözler önüne serdi. Ocak 2007’den bu yana toplamda 14 iPhone modeli tüketicilerin karşısına çıktı. Tüm iPhone modelleri, Eylül 2016 istatistiklerine göre 1 milyardan fazla satış rakamını geride bıraktı.

App Store mobil uygulama marketi, aksesuarlar ve kılıflar derken adeta bir endüstri haline gelen iPhone, milyonlarca insanın hayatına dokunan bir akıllı telefon geldi. Akıllı telefon devrimini başlatan cihaz olarak kabul edilen iPhone 2G bugün artık kullanılamaz durumda olsa da, açık artırma sitelerinde kapalı kutuların ciddi rakamlara satıldığını görüyoruz.

İçerisinde bulunduğumuz 2017 yılında Apple, 10. nesil iPhone modellerini duyuracak. Firmanın 10. Yıl olması sebebiyle özel bir seri üretip üretmeyeceği konusu henüz belirsiz.

Aşağıdaki videoda Steve Jobs tarafından tanıtılan ilk iPhone’un etkinliğini izleyebilirsiniz.

İnternet Hızını Artırmanın Yolları