iPad Pro 2021 5G desteği ile gelebilir

iPad Pro 2021

Apple’ın iPad Pro 2021 üst düzey modellerin mmWave destekli 5G teknolojisine yer vereceği söyleniyor. İşte detaylar.

Mart ayında Apple, LiDAR tarayıcı da dahil olmak üzere güncellenmiş özelliklerle üst düzey iPad Pro’yu sessizce piyasaya sürdü. İnternette dolaşan bilgiler doğru çıkarsa, Cupertino devi, mini LED ekranla donatılacak iPad Pro 2021 üzerinde zaten çalışıyor.

Son bulgular, önümüzdeki yıl iPad Pro modellerinin mmWave desteğiyle 5G özellikli olacağını ortaya koyuyor. Apple’ın gelecek yılın iPhone serisi için kendi mmWave AiP (anten paketinde) geliştirmedeki başarısını göz önünde bulundurursak, Apple’ın ileri teknoloji iPad serisi de bundan yararlanabilir.

mmWave (milimetre dalga), kısa mesafelerde ultra yüksek hızlar vaat eden bir 5G frekansı setidir. Şu anda, ABD’deki iPhone 12 serisi yalnızca mmWave’i destekliyor. Ancak iPhone 13 serisi daha geniş bir kullanıma sahip olabilir.

iOS 15 alacak iPhone ve iPod modelleri sızdırıldı

DigiTimes’a göre, Apple’ın AiP modüllerinin geliştirilmesindeki en son çabası, nihai hedefi kendi modem aygıtlarını tedarik etme hedefiyle şirket içinde RF ön uç (RF-FEM) modülleri geliştirmeye doğru bir adım daha ileri gittiğini gösteriyor.

iPad Pro 2021

Mini-LED ‌iPad‌, yumuşak tahta akustik ve optik bileşenleri ile 2021’in ilk yarısında seri üretime başlıyor. Mini LED ekranlar, yanma gibi dezavantajları olmaksızın bir OLED ekranın neredeyse tüm avantajlarına sahiptir.

Kuo’ya göre Apple’ın boru hattında mini LED ekranlı 7 ürüne sahip olduğu söyleniyor. Bu ürünler 12,9 inç ‌iPad Pro‌, 27 inç iMac Pro, 14,1 inç MacBook Pro, 16 inç ‌MacBook Pro‌, 10,2. inç ‌‌iPad‌‌ ve 7,9 inç ‌‌‌iPad‌‌‌ mini olacak.

Bununla birlikte, Apple’ın 2021’in ilk yarısında normal AirPod’ların 3. neslini piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu AirPods’lar, yeni System-in-Package sayesinde AirPods Pro’ya benzer şekilde daha kısa bir gövdeye ve değiştirilebilir kulak uçlarına sahip olacak.