iPad Air İnceleme

iPad Air manset

#İŞBİRLİĞİ

Tablet’in Yeni Efendisi: iPad Air

Apple’in yeni tableti satışa çıktı. iPad 5 yerine iPad Air adını alan bu ürün hakkında merak edilenleri bu yazıda topladık.

Apple’in yeni ürünü olan 5. Nesil iPad yani kısaca iPad Air piyasaya çıkar çıkmaz büyük sükse topladı. 7.5 mm kalınlığında olan bu yeni ürün iPad 4 ile kıyasla %20 daha ince.  Elbette ürünün farkı sadece inceliği değil. iPad Air’in W-Lan (Kablosuz haberleşme) modelli 469 gr. LTE’li versiyonu (4G) ise 478 gr. Bunlar oldukça iyi bir değerler. Çünkü bir önceki model olan iPad 4 650 gr ağırlığındaydı.

İşin ilginç tarafı ise ürüne ilk baktığımızda iPad mini’ye çok benzemesi. Farkı ise çok daha büyük bir ekrana (9.7 inç) sahip olması. Ekran demişken, şunu da belirtmekte fayda var. Yeni nesil iPad 2048 x 1536 piksel çözünürlüğüne ulaşan bir Retina ekranına sahip. Buradaki fark ise, kullanılan Retina ekranın önceki modellerde kullanılan ekranlardan farklı olması. Bu ekran çok daha ince ve hafif.iPad-Air_manset

Yeni İşlemci İle Yüksek Performans

iPad Air oldukça yüksek performanslı yeni nesil bir işlemciye sahip. A7 olarak adlandırılan bu işlemci iPhone 5S’de kullanılan işlemci ile birebir aynı. 64 bit destekli olan bu ürün yaptığımız testlerde de gücünü fazlasıyla gösteriyor. Birçok performans testini hızlıca bitirebilen bu işlemci bir önceki model ile neredeyse iki kat daha hızlı. iPad Air, piyasada bulunan diğer tablet ürünlerinden de hızlı. Öyle ki, bizim gördüğümüz en yüksek performanslı ürün olduğunu söylemeliyiz.

iPad Air’in yaptığımız bir Video işleme testinde, birden fazla videoyu alıp hiçbir zorluk yaşamadan ve takılmadan anında birleştirmesi görülmeye değerdi.

Bu ürün ile yapılan yenilikler sadece bunlarla sınırlı değil. Üzerinde bulunan 5 MP kamerası Full HD videolar çekebiliyor. Apple, Full HD video ile birlikte ses kalitesini yükseltmek için ürüne iki adet mikrofon entegre etmiş. Kullanılan ön kamerada da (1.2 MP) değişiklikler yapılmış. Video görüşmeler çok daha keskin ve net yapılabiliyor.

Peki bu ürünün en büyük eksiği nedir? Apple, bu ürünü ince yapabilmek için pilin kapasitesini düşürmüş. Burada kullanılan pil, bir önceki model ile kıyasla çok daha düşük bir kapasitede. iPad Air’in yeni pili %23 daha düşük bir enerji kapasitesine sahip. Ama bu kimseyi endişelendirmesin. Çünkü yaptığımız testlerde internette gezinmek, resim ve videoları seyretmek çok farklı değil. iPad 4 ile kıyasla sadece 1 saatlik bir çalışma farkı çok başarılı. 17 saatlik bir çalışma sunan bu yeni üründe kullanılan işlemci, oldukça düşük bir güç tüketiminde yüksek bir performans sağlıyor. Neticede, Apple bu yeni modeli kullanıcıların gönlünde yine taht kuracak gibi gözüküyor.
Teknik Özellikler

İşlemci: A7 (64 bit)
Ekran: 9.7 inç ( 2048 x 1536 )
Kapasite: 16, 32, 64, 128 GB
Kamera: 5 MP, 1.2 MP
Boyut: 240 x 169 x 7.5 mm
Ağırlık: 469 gr

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”