iOS 9’un kullanım oranı dikkat çekiyor!

ios 9 kullanimi

WWDC 2015’te duyurulan iOS 9 sürümü, Ekim ayı itibariyle destekleyen tüm cihazlara dünya genelinde dağıtıldı. Kullanım oranı ise oldukça dikkat çekiyor. Apple ürünlerinin kullandığı iOS sürümleri, oranlarıyla haberimizde.

ios-9-kullanimi

Mobil işletim sistemi denilince uzun yıllardır Android ve iOS çekişmesinden başka bir rekabet gündeme gelmiyor. Her platformun kendine göre avantajları ve dezavantajları olsa da güncellemeler konusunda Apple, ilk çıktığı günden bu yana lider. Kullanıcılarını güncellemeler konusunda üzmeyen Apple, iOS 9 sürümünden beklediğini almış durumda. 21 Ekim tarihinde yayınlanan güncelleme, cihazların yarısından fazlasına ulaştı. Android tarafındaki durum ise kullanıcıların aleyhine ilerliyor.

Sadece 1.5 aylık bir sürede iOS 9 sürümü, Apple’ın mobil cihazlarının %70’ine ulaşmış durumda. Güncelleme yapmamış cihazların bir kısmının iOS 9’u zaten desteklemediğini de hesaba katmakta fayda var. iOS 8’in kullanım oranı ise %22’ye gerilemiş durumda. iOS 8 öncesinde kalan kullanıcılar, pastanın en küçük dilimine yani %8’e sahip. Şimdiye kadar yayınlanan en büyük ve kapsamlı güncellemelerden biri sayılan iOS 9, önceki iOS güncellemelerine göre herhangi bir skandala sebep olmadı. Kullanım oranının yaklaşık 45 günde böylesine artmasında bu önemli bir detay.

Karşılaştırma yapılabilmesi amacıyla Android sürümlerinin güncel dağılımlarını da aşağıda bulabilirsiniz. Android Marshmallow sürümü, iOS 9’dan önce duyurulmasına rağmen, diğer Android sürümleri arasında görülmesi zor bir paya sahip.

ios-9-kullanim-orani-kasim-2015

iPhone 6s için iki yeni reklam yayınlandı! – Video