iOS 9 “Düşük güç modu” işlemciyi yavaşlatıyor!

ios 9 dusuk guc modu karsilastirma

iOS 9 işletim sisteminin tüm iOS cihazlara yayınlanmasından sonra cihazların sahip olduğu önemli özelliklerden biri de “Düşük güç modu” oldu. Peki ama düşük güç modunun işlemci performansını düşürdüğünü biliyor muydunuz? Detayları haberimizde.

SAMSUNG CSC

Uzun zamandır beklenen düşük güç modu iOS 9 ile sonunda Apple cihazlarına geldi. Düşük güç modu ile telefonunuzun pil ömrünü uzatmanız artık mümkün. Genel olarak düşük güç modu, cihazınızın internetle olan erişimini kısıtlıyor ve arka planda çalışan uygulamaların etkinliğini bir süre yavaşlatıyor. Ancak yaptığı tek şey bunlar değil. Ayarlar > Pil > Düşük güç modu sekmesinden aktifleştireceğiniz bu mod aynı zamanda işlemcinin gücünü kısarak telefonun performansını yavaşlatıyor.

AnTuTu ve Geekbench isimli performans testlerinde yaptığımız karşılaştırmalarda, bu modun işlemciyi ne kadar yavaşlattığını gördük. Aşağıdaki ekran görüntülerinde solda düşük güç modu kapalıyken, sağda ise düşük güç modu açıkken telefonun aldığı performans derecelendirmesini görebilirsiniz.

ios-9-dusuk-guc-modu-karsilastirma

Normal şartlarda iPhone 6, iOS 9 yüklüyken AnTuTu testinde yaklaşık 45.000, Geekbench testinde ise yaklaşık 2800 puan alırken, düşük güç modu açıkken bu rakamlar azalıyor. Düşük güç modunda AnTuTu testi puano 35.000, Geekbench testinde ise 1700 seviyelerine düşüyor.

iOS 9’da pil ömrünüzü artıracak 12 ipucu!