iOS 18’in Mail Uygulaması Kullanıcılara Yardımcı Olacak

Apple Spotify için karşı dava

WWDC 2024’e fazla zaman kalmadı ancak iOS 18’in özellikleri hakkındaki raporlar arka arkaya geliyor. Taze bir rapor mail uygulamasının detaylarını açığa çıkardı.

Apple Insider’ın haberine göre iOS 18‘deki Mail uygulaması eskisine göre çok daha iyi arama özelliğine sahip olacak. Arama yapıldığında ekrana getirilen sonuçlar kişiler, konum, e-postalardaki ek belgelerden bilgiler içerecek. E-postalara verilen akıllı yanıtlar da var. Akıllı yanıtlar Apple’ın Ajax olarak bilinen LLM modeline dayalı. Bu yanıtlar iletişimi kolaylaştırmayı ve zamandan tasarruf etmeyi amaçlıyor. Siri’nin Mail uygulaması ile derin entegrasyonu var ve sanal asistan kullanıcının isteği üzerine e-postalar için anında akıllı cevaplar oluşturacak.

ios 18

Siri e-posta ya da mesaj yazarken yazı dilini de değiştirilebilecek. Bu tam olarak ne demek oluyor? Mesela kullanıcı gelen bir e-postaya resmi bir cevap vermek isterse Siri’ye ‘Bu metni daha profesyonel yap’ diyecek. Böylece yazılan metin resmi hitaba ve dile sahip olacak. Rapora göre yapay zeka özellikleri sayesinde e-postalar içeriğine göre kategoriye dahil edilecek. Ayrıca e-postaların içerikleri kullanıcıya özet olarak sunulacak.

Mark Gurman ve farklı birkaç kaynak daha iOS 18’in Mail uygulamasından ve bazı özelliklerinden bahsetmişti. Ancak yeni rapor biraz daha detaylara giriyor. Tabii ki tüm ayrıntıları ve neler olduğunu WWDC 2024’te veya Türkçe adıyla Dünya Geliştiriciler Konferansında öğreneceğiz. WWDC 2024, 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek.

Netflix 14 Oyun Birden Duyurdu