iOS 18 ile Mesajlara Yeni Metin Efektleri Eklenecek

ios 18 3

Apple, iOS 18 ile yeni bir iMessage deneyimi sunacak. Şirket, Android kullanıcılarına mesaj gönderirken bile metinleri stilize edebilecek yeni metin efektleri sunmayı planlıyor.

iOS 18 ile gelecek bu yenilik, kullanıcıların mesajlarını daha yaratıcı ve etkileyici bir şekilde ifade etmelerini sağlayacak. Statik metin mesajlarına veda edin. iOS 18’in iMessage’ı, bir cümle içindeki tek tek kelimeleri canlandırmanıza olanak tanıyacak. Konfeti yağmuru içinde patlayan “Mutlu” kelimesiyle veya parıldayan havai fişeklerle vurgulanan “Tebrikler” kelimesiyle bir “Doğum Günün Kutlu Olsun” mesajı gönderdiğinizi hayal edin. MacRumors, bu efektlerin balonlar ve konfeti yağmurları gibi mevcut tam mesaj animasyonlarının bir adım ötesinde olacağını bildiriyor.

iOS 18

Çapraz Platform Uyumluluğu; İşlerin ilginçleştiği nokta burasıdır. iMessage şu anda süslü efektleri sadece iPhone kullanıcılarına sınırlandırsa da, Apple’ın iOS 18’deki RCS mesajlaşma desteğini onaylaması, bu yeni metin efektlerinin Android cihazlarda da gönderilip görüntülenebileceği olasılığını artırıyor. RCS (Zengin İletişim Hizmetleri), SMS ve iMessage özellikleri arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlayan bir mesajlaşma standardıdır.

Bu metin efektlerinin ötesinde, söylentilere göre iOS18’in iMessage’ı, Apple’ın büyüyen yapay zeka yeteneklerinden heyecan verici şekillerde yararlanabilir. Örneğin, iMessage’dan bir resim oluşturmasını isteyebilir ve bunu mesajınızın içinde sorunsuz bir şekilde gönderebilirsiniz. Yakında yapılacak olan WWDC (Apple’ın Dünya Çapındaki Geliştiriciler Konferansı) ile birlikte, iOS18’in resmi açıklaması bekleniyor.

Xiaomi Mini LED Oyun Monitörü G Pro 27 dünya çapında satışa çıktı