iOS 11’in yeni bir gizli özelliği daha ortaya çıktı

ios11 1

Apple’ın geçtiğimiz ayın sonlarına doğru kullanıma sunduğu iOS 11 hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar.

Apple, iPhone X lansmanında yeni mobil işletim sürümü iOS 11’den pek fazla bahsetmemişti. iPhone 8 ile eş zamanlı olarak kullanıma sunulan iOS 11, çeşitli nedenlerden ötürü ağır eleştirilere maruz kaldı. Apple bu eleştiriler neticesinde ardı ardına 2 tane hata düzeltme güncellemesi yayınlamak zorunda kaldı.

iOS 11’in özellikle iPhone 6s öncesindeki cihazları fazlasıyla ağırlaştırdığından şikayet ediliyordu. Apple son güncellemelerle birlikte bu sorunların giderildiğini iddia etse de hala kullanıcılardan bu konuda çok sayıda şikayet mesajı geliyor.

iOS 11 biraz aceleye mi getirildi bilinmez fakat hala işletim sisteminde bilinmeyen bazı noktalar mevcut. Bunlar da kullanıcıların iOS11’i kurcalaması sayesinde gün ışığına çıkıyor. iOS 11’in gizli özellikleri olarak tabir edebileceğimiz bu yeniliklerin sonuncusu ise geçtiğimiz gün ortaya çıktı.

iPhone ve iPad kullananların da bileceği üzere, cihazın açma/kapama işlemleri için bir tuşu mevcut. Bu tuş bozulduğunda ya da hasar gördüğünde telefonun kapanması ya da açılması pek mümkün olmuyor. Bu konuyu iOS 11 ile birlikte çözen Apple, tuşa ihtiyaç duymadan sistemin kapatılmasını sağlayacak bir kısayol eklemiş.

Dilerseniz cihazınızdan Ayarlar/Genel/Sistemi Kapat yoluyla da telefonunuzu ya da tabletinizi kapatmanız mümkün. Bu durum güç tuşunuz bozulduğunda telefonunuzu kapatmanıza yardımcı olabilir, açmanız için yine tek çareniz güç butonu olacaktır.