iOS 11.0.1 yayınlandı! İşte detaylar!

ios 11

Apple kısa süre önce kullanıma sunduğu yeni mobil işletim sürümü iOS 11’i tekrardan güncelledi. İşte iOS 11.0.1 detayları.

Yaklaşık olarak 2 hafta önce önemli bir etkinlik gerçekleştiren Apple, bu etkinlik kapsamında Apple Watch Series 3, Apple TV 4K, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modellerini tanıtmıştı. Bu modellerle birlikte WatchOS 4 ve iOS 11’de görücüye çıkmıştı. Apple, iOS 11’i geçtiğimiz günlerde kullanıcıların beğenisine sundu. Fakat iOS 11’de yaşanan sorunlar sonrası Apple iOS 11.0.1 sürümünü yayınlamak zorunda kaldı.

Gelen yeni güncellemenin boyutu yaklaşık olarak 280MB. iOS 11.0.1 güncellemesinin temel amacı ise, iOS 11 ile gelen bazı hataları ortadan kaldırarak çeşitli performans iyileştirmelerinde bulunmak.

iOS 11’i telefonuna kuran bazı kullanıcılar, özellikle performans sorunlarından dert yanmışlardı. Güncellemeyi kurduktan sonra, iPhone’da gözle görülür performans düşüşlerinin yaşandığı belirtiliyordu.

Ayrıca, hızlı erişim menüsünden ulaşılan Wi-Fi ve Bluetooth anahtarlarının verimli bir şekilde çalışmadığı da rapor edilen sıkıntılar arasında yer alıyordu. Apple’ın yeni yayınlanan bu güncelleme ile tüm bu sorunların üstesinden geldiği tahmin ediliyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. iOS 11 güncellemesi ile ilgili en çok şikayet iPhone 5s ve iPhone 6 kullanıcılarından gelmişti. Güncelleme ile bu cihazların bazı uygulamaları fazlasıyla ağırlaştırdığı belirtiliyor. Eğer Apple, iOS 11.0.1 güncellemesi ile bu eksikleri giderdiyse sorunlar da ortadan kalkmış demektir.