İnterneti ikiye bölen paylaşımı ile viral olan adam hapse atıldı

İnterneti ikiye bölen paylaşımı ile viral olan adam hapse atıldı

Düğününde giydiği elbisenin fotoğrafı interneti ikiye bölen adam, karısına şiddet uyguladığı gerekçesiyle dört yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. İşte tüm detaylar.

38 yaşındaki Keir Johnston, daha önce de fiziki şiddet vakalarında yer almıştı. Çift, daha önce de interneti ikiye bölen siyah-mavi elbiseli fotoğrafı paylaşarak ABD’deki Ellen DeGeneres defilesine çıkmış ve medyanın ilgi odağı haline gelmişti. Gelinin annesinin giydiği elbise, görüntü kalitesinin kötü olması nedeniyle bazılarına altın sarısı ve beyaz gibi göründü. Taylor Swift ve Justin Bieber’ın siyah ve maviyi görmesi, Kim Kardashian ve Katy Perry’nin ise beyaz ve altın rengi görmesi ile görüş ayrılığı yaşandı. Glasgow’daki Yüksek Mahkeme daha önce Johnston’ın karısına tacizde bulunduğunu ve bu vahşi saldırıyı 6 Mart 2022’de bir barda içki içtikten sonra başlattığını duyurmuştu.

İnterneti ikiye bölen paylaşımı ile viral olan adam hapse atıldı

Karısı da eşine ayrılmak istediğini belirten mesajlar yollamıştı.  Daha sonra adam karısını dışarda takip etmiş ve onu iki eliyle boğmaya çalışmış. Kadın hayatından endişe duyduğu için çığlık atmayı başardı ve bir görgü tanığı müdahale etti. Kadın, aceleyle 999’u arayabilmiş ve operatöre şunları söylemiş: “Kocam beni öldürmeye çalışıyor.”

Savunma avukatı Marco Guarino, yargıç Lady Drummond’dan hapis dışı bir ceza vermeyi düşünmesini istedi ve mahkemeye Johnston’ın davranış sorunları için gönüllü olarak yardım istediğini, ilk kez suçlu olduğunu ve çözülmemiş başka bir mahkeme davası olmadığını söyledi. Ancak Artık Johnston’dan ayrılan eşi “duygusal, psikolojik ve mali açıdan” acı çektiğini söyledi. Yargıç: “Eylemlerinizin etkisinin sonsuza kadar süreceğini belirtiyor. Bu ağırlığa sahip bir suç için tek uygun ceza hapistir” ifadelerini kullandı. İnterneti bölen paylaşım ise hala paylaşılıyor.

Giyilebilir Teknolojiler Pazarı Büyümeye Devam Ediyor