Intel güncellemesi açıkları henüz kapatamadı

intel guncellemesi

Kullanıcıların güvenlik için merakla beklediği Intel güncellemesi sonunda geldi. Ancak şirket bekleneni veremedi. İşte Intel ile ilgili önemli haberimizin detayları.

İşlemci üreten şirketler arasındaki rekabet her geçen gün artıyor. Intel bu rekabette geri planda kalmamak için düzenli olarak güncelleme yapmak zorunda kalıyor. Ancak şirket güncellemeler yardımıyla etkin bir koruma sağlamış değil.

Intel güncellemesi tartışma konusu oldu

Bundan kısa bir süre önce Intel işlemciler ile ilgili ciddi bir güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Intel, 2018 yılının Mayıs ayında yayınladığı güncelleme ile birlikte tüm bu açıkları kapattığını söylemişti.

intel security

Hollanda’daki Vrije Universiteit Amsterdam’da görev yapan, orijinal açıkları keşfeden araştırmacılar yapılan güncelleme ile birlikte hiçbir şekilde açıkların kapatılmadığını söyledi. Böylece Intel tarafından yanlış bilgilendirme yapıldığı ortaya çıktı. Üstelik şirket açıklarını kapatmak için sadece 6 ay gibi bir sürece ihtiyaçları olduğunu söylemişti. Aradan 6 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen güvenlik açıkları kapatılmadı.

Intel şirketi bu şekilde devam ederse muhtemelen kısa bir süre içerisinde piyasadaki yerini AMD işlemcilere bırakacak. Bu nedenle kuruluşun bir an önce güvenlik problemlerini aşarak kullanıcı memnuniyetini sağlaması gerekiyor. Eğer sizler de Intel kullanıyorsanız memnun olup olmadığınızı bizlere yorumlar bölümünden aktarabilirsiniz.

Intel i9-10900X Geekbench testinde görüntülendi!