İnstagram Logo Değişikliğini Unutturdu

ins

İnstagram logo değişikliğini sessiz sedasız unutturmayı başardı…

Global başarılar elde etmiş veya, global sahnelerde adını duyurmuş marka, uygulama ya da herhangi bir platformun genellikle marka amblemi değişikliğine, logo değişikliğine yönelik köklü kararlar alması son derece zordur. Öyle ki bu aralar oldukça önemli isimlerden bir tanesinin logo değişikliğine şahit olduk.

Elbette çok köklü bir değişiklik değildi, ancak köklü sayılabilecek değişiklikler dizisi ile kullanıcılara sunuldu. Bu değişiklik önceleri yadırgandı, dalga geçildi ve yapılışına yönelik çok ciddi mizahi eleştiriler aldı. Evet hepimiz bu önemli platformun İnstagram olduğunu biliyoruz.

İnstagram logo değişikliğinde kamera ikonuna sadık kalarak, gökkuşağı tasarımıyla bütünleşik bir logoya geçiş yaptı. Bu logo değişikliği ile de kalmayan İnstagram, renkli arayüzünü tamamen bırakıp, sade ve iki renkli yani siyah ve beyazdan oluşan oldukça standart dışı bir arayüz kullanmaya başladı.

İnstagramın logosunda ve arayüzünde yapılan bu değişiklikler şöyle tanımlanmıştı:

Logo, İnstagram içerisinde fotoğraflar paylaşanların renkli ve bir o kadar değerli fotoğraflarını tanımlayan rengarenk hayatları temsil ediyor. “ işte tam bu noktada bir tasarımın işlevsellik ve tanımı noktalarına önemli bir vurgun yapılmış oldu. Algı birden bire değişerek, bambaşka bir boyuta geçti.

Sade arayüz ise, rengarenk hayatları ve yaşamları olan o değerli insanların değerli fotoğraflarını, daha odak noktası haline getirmek ve bu fotoğraflara etkileşimi artırabilmek amacıyla hazırlandı.

Böylelikle İnstagram, algıları ve tabuları yıkarak, logo değişikliğini unutturdu. Öyle ki bu logo değişikliği son derece memnuniyet barındıran bir sürecin içine geçiş yaparak, son kullanıcı faktörüne uygun bir yaklaşıma da yeniden yön vermiş oldu. Tüm UI/UX çalışmaları içerisine tek renkli bir kullanımı ekleyerek, maksimum oranda işlevsellik yakalanmış oldu.

İşte bu değişiklik sonrası; İnstagram’ ın kullanım oranlarında ciddi miktarlarda artış meydana geldi.

1 milyonun üzerinde elektrikli araç kullanımda