İngiltere’de otoyollar otomobilleri şarj edecek

4518959896 26f23cfdaf1

İngilizler, elektrikli otomobil çağına hızlanıyor. Ancak bu alanda en büyük sorunun “şarj problemi” olduğunu herkes biliyor.

Elektrikli otomobil üreten en büyük firma olan Tesla’nın 2016’da 500 bin adet elektrikli otomobil üretme planı bulunuyor ancak şirket aynı zamanda büyük bir telaşla, şarj istasyonları kurmaya çalışıyor veya otomobil sahiplerinin araçlarını evde veya iş yerinde şarj edebilmeleri için pratik çözümler üzerinde çalışıyor.

4518959896_26f23cfdaf[1]

 

İngiltere ise bu alanda farklı bir teknolojiyi denemek üzere hazırlık yapıyor. Ülkede test amacıyla bir otoyolunun belli bir kısmında, yolun altına “kablosuz şarj” düzeneği döşenecek. Böylece bu otoyolda yolculuk yapacak olan elektrikli otomobillerin pilleri kendiliğinden dolmuş olacak. İngiltere’deki test, 2015’in sonunda başlayacak. İngiliz yetkililer testin, elektrikli araçların menzilini artırmaya destek olmak şeklinde açıklıyor. Bu yollar devreye girdiğinde, şehir içinde kısa mesafelerde sorun yaratmayan elektrik otomobillerle, şehirler arası yollara çıkmak ve “şarj bitecek” korkusu olmadan bir şehirden diğerine gitmek mümkün olacak.

HTC’nin yenilenmiş One M9 sürümü dikkat çekecek