Arkadaşınıza İhanet Etmenizi İsteyen Virüs

Arkadaşınıza ihanet etmenizi isteyen virüs, bunu yapmazsanız ya da gerekli parayı ödemezseniz tüm dosyalarınızı siliyor. Bir film izleme programı şeklinde gizlenip bulaşan virüs arkadaşların arasını açabilir.

Yeni ortaya çıkan bir virüs, kurbanlarını hacker’lara para ödeme veya virüsü iki arkadaşına bulaştırma tercihi arasında bırakıyor. “Popcorn Time” adı verilen ve arkadaşınıza ihanet etmenizi isteyen virüs, bulaştığı bilgisayarın sabit diskindeki tüm dosyaları şifreleyerek kullanıcının bu dosyalara erişimini tamamen engelliyor.

Virüs bulaştıktan sonra kurbanlara iki seçenek sunuyor. Ya hacker’lara bitcoin şeklinde ödeme yapacaksınız ya da virüsü iki kişiye göndereceksiniz. Bu virüsten şu ana kadar kaç kişinin etkilendiği ise bilinmiyor fakat çok sayıda kurbanın olduğu iddia ediliyor.

ihanet etmenizi isteyen virüs

Virüsün kolaylıkla yayılmasının sebebi ise film indirmeye yarayan Popcorn Time adlı yazılımla aynı adı taşıması. Virüs ilk etapta gerçek Popcorn Time ile aynı kurulum görünümüne sahip.

Popcorn Time virüsünden kurtulmak için hacker’lara ödeme yapmayı tercih edenlerin de ödeme için gerekli kodu girerken dikkatli olması gerekiyor. Ödeme kodu 4 kere yanlış girilirse dosyalar silinmeye başlıyor. Hacker’lar yapılan ödemelerle ihtiyaç duyanlara yemek, ilaç ve yatacak yer sağlayacaklarını iddia ediyorlar.