İdrar kullanılarak cep telefonları şarj edilecek

idrar 2

Yenilenebilir enerji çözümleri geliştirme dürtüsü, güneş enerjisiyle çalışan evlerin, pille çalışan arabaların ve daha fazlasının benimsenmesinde gelişmeler sağlarken son gelen gelişmeler yok artık dedirtiyor.

Birleşik Krallık’taki bilim adamları, insan atıklarını elektriğe dönüştürebilen yeni bir temiz enerji yakıt hücresini ortaya çıkardıkça, yakında atıklardan yeni bir enerji üretimi biçimi görebiliyoruz. Yeni teknoloji, Bristol BioEnergy Center’daki bir araştırma ekibi tarafından geliştirildi. Proje idrar nedeniyle “çiş gücü” olarak adlandırılıyor ve ilk olarak firma tarafından yaklaşık iki yıl önce Glastonbury festivalinde gösterildi. Firma, bir gün tüm hanelere elektrik dağıtımını mümkün kılacak projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor.

İdrar kullanılarak cep telefonları şarj edilecek

2019’daki Glastonbury festivalinde bilim adamları, idrar için sabit bir düşük voltajlı elektrik kaynağı üretebileceğini kanıtlayabildiler. Üretilen enerji daha sonra ampulleri, cep telefonlarını ve robotları çalıştırmak için kullanılabiliyor. Bristol BioEnergy Centre direktörü Dr Ioannis Ieropoulos, çözümün beş günlük festival boyunca 300 watt-saat elektrik üretebildiğini ve bunun da bir watt’lık tek bir ampulü 300 saat veya 10 ampulü 30 saat çalıştırabileceğini açıkladı. .

Yeni enerji üretimi çözümü, şirketin mikrobiyal yakıt hücreleri dediği şeyi kullanıyor. bu, pillere benzeyen ancak bir mikrop kolonisi ile dolu birkaç blok içerir. Mikroplar daha sonra kimyasal enerjiye parçalanan organik maddelerle beslenir ve daha sonra elektrik ve temiz atık su üretir.

Takımın şu anda karşılaştığı zorluklardan biri, yakıt hücrelerinin boyutunun tuğlaların içine yerleştirilip evlerin duvarlarıyla entegre edilebilecek şekilde nasıl küçültüleceğidir. İleride bu basit ama yenilikçi teknoloji hakkında kesinlikle daha fazla şey duyacağız.

iPhone 13 için iPad üretimi azaltılacak