Hyundai, yeni konsept elektrikli SUV’yi tanıttı

hyundai

Hyundai, 2021 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda ‘Yedi’ adlı yeni bir konsept EV ortaya çıkardı. Otomobil üreticisinin ölçeklenebilir EV platformunun büyük SUV’ları barındırmak için nasıl genişletilebileceğinin harika bir demosu olarak öne çıkıyor.

SUV, yakında çıkacak olan Ioniq 5, Kia EV6 ve Genesis GV60 EV’lerde de kullanılan E-GMP (Elektrik-Küresel Modüler Platform) üzerine inşa edilmiş. Hyundai Seven, 10,5 fit uzanan bir dingil mesafesi ile şirketin şimdiye kadarki en büyük konsept araçlarından biri. Karşılaştırma için, Cadillac Escalade’nin mesafesi 9,6 fitte duruyor. Aracın aküsü, 350 kW’lık bir şarj cihazıyla sadece 20 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar doldurulabiliyor. Ayrıca 300 milin (483 km) üzerinde bir menzil hedefleniyor.

Hyundai, yeni konsept elektrikli SUV'yi tanıttı

Araba tarzı kapılar, ayarlanabilir koltuklar ve geri çekilebilir kontroller gibi özellikler de sunuluyor ve bu da bize Hyundai’nin gelecekten sunduklarına bir göz atmamızı sağlıyor. Sonuç olarak, iç mekan, hareket ettirilebilen mobilyalara sahip küçük bir oturma odasından farklı değildir. BMW, Volvo ve Audi gibi diğer otomobil şirketleri, otomobilin iç mekanlarının çalışılabileceği, yemek yiyebileceği, sosyalleşebileceği ve hatta uyuyabileceği “üçüncü yerlere” dönüştürülmesiyle benzer fikirleri şimdiden projelendirdi.

Hyundai, yeni konsept elektrikli SUV'yi tanıttı

Hyundai ayrıca, pandemi sonrası bir dünyada insanların arabalarını temiz tutmalarına yardımcı olmak için Seven ile hijyene büyük önem veriyor. Buna göre, iç mekanda bakır ve hijyenik olarak işlenmiş kumaşın yanı sıra bambu gibi bol miktarda yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanılıyor. Herkes araçtan ayrıldıktan sonra her şeyi sterilize eden UVC ışıkları bile var.

Hyundai Seven, açıkçası sadece bir konsept ve yakın zamanda üretime geçmeyecek. Bununla birlikte, şirketin kavramları gerçeğe dönüştürme konusunda iyi bir sicile sahip olduğu düşünülürse, Seven’i önümüzdeki yıllarda yolda görmek çok da zor değil. Referans olarak, Hyundai’nin 45 konsepti sonunda Ioniq 5 oldu.

Huawei, 80 milyondan fazla giyilebilir cihaz gönderdi