Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasına adını yazdıran Hyundai özellikle SUV pazarındaki atılım yapmaya devam ediyor.
Hyundai son dönemdeki modellerinde şıklığı ön plana çıkarıyor.
Tucson da kendisini incelenecek bir tasarıma sahip. Ön tarafta marka karakteristiğini gösteren kromdan üretilmiş altı kenarlı ızgara ilk olarak göze çarpıyor. Ön çamurluklara kadar uzanan çift optikli farlar araca sportif bir hava katıyor. Araç genelde sportif olarak gözükse de ön kaput bir o kadar sade tasarlanmış.
Ön tampon altından başlayan siyah plastik çamurluklarda da devam ediyor. Bu hem arazi aracı mesajını verirken ufak tefek sürtmelerde de aracı koruyor. Profilde hareketli bir tasarım karşımıza çıkıyor. Ön çamurluktan başlamalıyız: Kapı açma kolları üzerinden devam edip arka çamurluğa uzanan belirgin çizgi güçlü ana karakteri gçz kamaştırıyor. 5 kollu 19 inçlik jantlar da tasarımı destekliyor. C sütunundaki bumerang benzeri krom detay ise beğenilen bir detay. Arka tasarım ise İ20’ye oldukça benzeyen sportif tat veren bir görüntüye sahip.
Genel olarak oldukça derli toplu gözüken ön konsolun kullanımı da kolay.
Ülkemizde en çok satılan Tucson modeli 1995 cc’lik dizel bir güç ünitesine sahip. Bu güç ünitesi 4000 d/d’da 185 HP güç ve 1750-2750 d/d arasında 400 nm tork üretiyor.1690 kilogramlık ağırlığa sahip. Tucson önce bağımsız Mac Pherson tipi bir süspansiyon, helezon yaylar ve denge çubuğuna sahipken, arkada çok noktadan bağlı helezon yaylar ve denge çubuğu içeriyor. Elektronik 4×4 sistemine de sahip olan araç merkezi diferansiyel kilidine de sahip. 6 ileri otomatik şanzıman da başarıyı körüklüyor.
Gerektiğinde devreye giren bir 4×4 sistemine sahip Tucson’da eğim iniş kontrol sistemi ve merkezi diferansiyel kilidi mevcut. Bu kilitle ön ve arka aks arasındaki gücü yüzde 50 yüzde 50 olarak paylaştırabiliyorsunuz. Özellikle çok kaygan zeminlerde ve çok ağır olmayan arazi koşullarında işe yarayacak bir özellik.
Aracın son hızı 201 kilometre/saat iken, 0-100 kilometre hızlanma 9.5 saniye olarak belirlenmiş.