Hyperloop Cumhurbaşkanı’na Sunum Yaptı İstanbul Ankara Arası 40 Dakikaya Düşecek!

Screen Shot 2017 01 23 at 13.31.12

Demiryolu ulaşımını baştan aşağı değiştirmesi beklenen Hyperloop için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 2 defa sunum yapılmış. Erdoğan, İstanbul Ankara arasını 40 dakikaya indirecek projeye sıcak bakıyor.

Hyperloop Türk Hükümeti ile İşbirliği İçerisinde

Elon Muskın da destek verdiği projeler arasında olan hyperloop, elektromanyetik mıknatıslarla neredeyse sürtünmesiz bir ortam yaratarak çok yüksek hızlarda seyahat etmeyi amaçlıyor. Farklı şirketler tarafından da geliştirilen teknoloji henüz test aşamasında. Amerikan şirketlerinin yön verdiği teknolojinin kullanımı için Türkiye, Almanya ve Rusya ile görüşmeler yapıyor.

Yeni nesil ulaşım teknolojisini geliştiren firmalardan birisi olan Hyperloop Transportation Technologies, Türk Hükumeti  ile işbirliği içerisinde olduklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Amerika ziyaretinde Erdoğan‘a 2 defa sunum yaptıklarını açıkladı. 5 Aralık tarihinde İstanbul’a gelen HyperloopTransportation Technologies CEO’su Dirk Ahlborn, Zorlu Center’da gerçekleştirilen Geleceğin Akıllı Şehirleri Zirvesine konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul ve Ankara arasını sadece 40 dakikaya indirebilecek olan  teknoloji için büyük yatırımlar planlanıyor. Henüz geliştirme aşamasında olan teknoloji için hem büyük test sahaları hem de yatırımlar arayan CEO, bu konuda Türkiye ile ciddi görüşmelere başlamış gibi görünüyor.

2018 Hyundai Elantra 6 Farklı Varyant İle Geliyor!