Huawei’ye bir darbe de Telecom Italia vuracak

kkll

Reuters’in haberine göre Telecom Italia, dha önce 5G ağının inşası için anlaştığı teknoloji devi Huawei ile olan anlaşmasını iptal etmek istiyor. 

Eğer söylendiği gibi Telecom Italia bu büyük anlaşmayı iptal ederse Çinli teknoloji devvi için büyük bir darbe olacak. Anlaşmanın iptali ile beraber işin verileceği olası firmalar Nokia veya Ericsson olacak, bu da şirketin bu firmalara ambargo nedeniyle kaybettikleri ilk iş olmayacak. Hali hazırda birçok telekom işini bu iki firmaya kaptırmış durumda.

Firma aklına estiği için veya planlamada bir değişiklik olduğu için iptal etmeyi düşünmüyor. Müttefikleri ABD’nin baskılarına maruz kalmış durumda. ABD’nin buna gerekçe olarak ulusal güvenlik riski ortaya koyduğu söyleniyor. Şu an için Avrupa bölgesinde sadece İngiltere ve İsveç Huawei’yi 5G için yasakladı.

nnnnn

Şimdi, gelişmeden haberdar olan bir kaynağa atıfta bulunan bu yeni rapor, Telecom Italia’nın Huawei’ye sözleşmeyi iptal etme niyetini bildiren bir mektup gönderdiğini iddia ediyor. Gelişme ilk olarak Il Sole 24 Ore gazetesinde bildirildi.

Daha önce İtalyan şirketin planı, sözleşmeyi Huawei ve Ericsson’a vermekti, ancak daha sonra şirket Nokia’yı karışıma dahil ederek üç şirket arasında bölündü . Ama şimdi anlaşmanın Nokia ve Ericsson arasında bölüneceği görülüyor.

Huawei, hassas verileri işlemek için kullanılan 5G ağının çekirdeğinden zaten çıkarılmıştı . Rapor, Çin deviyle ilgili yeni gelişmenin, maliyet ve fayda analizi de dahil olmak üzere tedarik politikasının gözden geçirilmesinden sonra geldiğini söylüyor.

 

POCO F3 ve POCO X3 Pro Türkiye fiyatları belli oldu