Huawei Yeni Tabletlerini Bu Hafta Tanıtacak

Huawei MatePad Pro

Huawei, bu hafta düzenleyeceği etkinlikte merakla beklenen yeni tabletleri MatePad Pro 12.2 ve MatePad Air 12’yi de resmi olarak tanıtacak.

Çinli teknoloji devi Huawei, 6 Ağustos’ta önemli bir etkinlik düzenleyecek. Şirket, heyecanla beklenen yeni katlanabilir telefonu Nova Flip’i bu etkinlikte görücüye çıkaracak. Ancak Nova Flip tek başında gelmeyecek. Yine aynı etkinlikte şirketin yeni tabletleri MatePad Pro 12.2 ve MatePad Air 12 de resmi olarak tanıtılacak.

Bu hafta resmi lansmanı gerçekleşecek olan bu iki tablet, dün önemli bir sızıntıya konu oldu. Sızdırılan tanıtım görselleriyle birlikte tabletlerin tasarımları gözler önüne serilirken, çıkış tarihleri de kesinleşmiş oldu.

Huawei MatePad 2024

 

MatePad Pro 12.2, yakın dönemde çıkan diğer MatePad Pro modellerden farklı görünüyor. Geçtiğimiz aylarda çıkan MatePad Pro 13.2 ve MatePad Pro 11 gibi modellerin aksine bu modelin ön yüzünde görünür bir kamera bulunmuyor. Bu da kameranın ya ekran çerçevesine gizlendiğini ya da ekranın altına yerleştirildiğini düşündürüyor. Her halükarda MatePad Pro 12.2, Huawei’nin son dönemde çıkan diğer tabletlerinden farklı olacak gibi görünüyor.

Yeni MatePad Pro’nun teknik özellikleri hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Ancak birkaç ay önce gelen bir sızıntı, yeni MatePad Pro’nun Kirin 9010 yonga setini kullanabileceğini söylüyordu. Yine aynı kaynağa göre tabletin şarj hızı 100 W olacak. MatePad Air’in şarj hızının ise 66 W olacağı söyleniyor. Bunun ötesinde tabletlerin teknik özellikleri hakkında pek bir şey bilinmiyor. Ancak tüm bu sorular 6 Ağustos’ta cevap bulacak.

Nothing Phone (2a) Plus Resmen Tanıtıldı