Huawei Watch’a gelen güncelleme hoparlörü açtı!

huawei watch guncelleme

Huawei Watch güncellendi ve hoparlörü açıldı. Henüz test sürecinde olan güncelleme sınırlı sayıda kullanıcıya ulaştı.

2015’in son çeyreğinde akıllı saat sektörüne giren Çinli firma Huawei, Watch isimli ürününe yeni bir güncelleme yollamaya başladı. Ancak bu güncelleme genel bir dağıtımla değil, sadece sınırlı sayıda kullanıcıya dağıtıldı. Güncelleme ile Huawei Watch, Android Wear 1.4.0 sürümüne kavuştu. Ancak bu henüz test aşamasındaki bir güncelleme. Asıl sürüm hala gizemini koruyor.

Huawei Watch güncellemesi hoparlörü açtı!

Reddit isimli platformda bir kullanıcının paylaştığı bilgilere göre Huawei, saatin hoparlörünü bu güncellemeyle aktifleştirdi. Daha önce kullanılamayan hoparlör, telefon görüşmeleri yapmanın önünü açmış oldu. Android 6.0.1 Marshmallow üzerinde çalışan Android Wear 1.4.0 sürümü henüz sınırlı sayıda kullanıcıya dağıtılıyor. Genel ve stabil güncellemenin önümüzdeki haftalarda dağıtılması bekleniyor.

Telefon görüşmelerinin yanı sıra artık dikte özelliğinin geldiği de görülüyor. Yani cihaz konuşmalarınızı yazıya dökerek vakit kazandıracak. Telefon görüşmelerinin ilk olarak LG Watch Urbane LTE ile yapılması bekleniyordu ancak Huawei de aceleci davranıyor gibi duruyor. Hücresel bağlantı ile telefon görüşme özelliği Samsung Gear S2 modelinde iptal edilmişti. Bu konuda sektörün ne yapacağı henüz belirsiz. Eğer Huawei vazgeçmezse ilk akıllı saat bu olabilir. Huawei Watch’ın kararlı sürümünde bu özellik kullanılmaya devam edilirse diğer markalar için bu kötü bir gelişme olur.

huawei-watch-android-wear-1-4-0

App Store’da 5900 dolar harcayan çocuk!