Huawei P9 çift kamera iddiaları kesinleşti!

huawei p9 5

Huawei P9 çift kamera iddiaları üzerine önemli bir bilgi kısa bir süre önce paylaşıldı. Çinli firma yeni modelinin kamerasına dikkat çekti.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, 2016 yılında gelişimini sürdürmeye kararlı. Geçtiğimiz yıl en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı başaran firma, bu başarısını Huawei P9 modeliyle devam ettirecek. Telefonun çıkış tarihi kesinleşmişi. Şimdi ise çift kamera iddiaları doğrulandı. Daha önce Huawei tarafından dağıtılan bir davetiyeye göre Huawei P9 modeli 6 Nisan 2016 tarihinde resmi olarak duyurulacak.

Huawei P9 çift kamera teknolojisi

Bir süre önce Huawei’nin kamera konusunda Leica markası ile anlaştığı yönünde gelişmeler ortaya çıkmıştı. Alman menşeili Leica firmasıyla yapılan partnerlik ile Huawei P9 çift kamera ile karşımıza çıkacak. Nereden mi biliyoruz? Huawei tarafından yayınlanan bir görsel, söylentileri doğruladı.

Yukarıdaki görsel, Huawei tarafından dün resmi olarak yayınlandı. Görselde “P9” yazısını görmek mümkün. Ancak “P” ve “9” karakterleri kamera lenslerini içeriyor. Huawei, kamera konusunda bir mesaj vermek istiyor. Bu mesaj tabii ki çift kamera teknolojisi. Çünkü daha önce üretim bandından da bazı görseller bu yeni teknolojiyi işaret ediyordu.

Huawei P9 çift kamera teknolojisi haricinde telefonun teknik özelliklerinin bir kısmı da belirginleşti. Kirin 950 yongasından güç alacak olan telefonda 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı da bulunacak. 5.2 inçlik ekranda 1080 çözünürlük sunması beklenen telefonun ön yüzeyinde 5 MP, arka yüzeyinde ise 12 MP çözünürlüğünde kameralar kullanılacak. Arkadaki ikinci kameranın detayları henüz gizemini koruyor.

Galaxy S7 için en sağlam 10 kılıf!