Huawei P60 özellikleri, tasarımı ve lansman tarihi sızdırıldı

h7 1

Mate 40 serisinden iki yıl sonra yeni serileri Mate  50’yi tanıttı. şirket şimdi ise P60 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Huawei P60 serisi için firmanın bu sefer acele ettiğini söyleyelim. 5G bağlantı teknolojisini hala kullanması yasak olan firmanın piyasadan soyutlanmamaya çalışıyor. Bazı gizli anlaşmalar ile hatta kendi sistemini kullnmaya hazırlanıyor. Son gelen bilgilere göre Çinli teknoloji devi, gelecek yıl, Mart 2023’te gelecek nesil teknik özelliklere ve özelliklere sahip amiral gemisi Huawei P60 serisi akıllı telefonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca, en son amiral gemisi modeli ayrıca P50 serisi üzerinde çeşitli yükseltmelerle gelecek.

Huawei P60

Gelen bilgilerde kamera sisteminin tamamen değişeceği ve ve P60’ın ilk olarak Mate 50 modeliyle tanıtılan değişken diyaframlı lense sahip olacağı söylentisi bulunuyor. Benzer şekilde, 64 megapiksel sensör olacağı bildirilen telefoto lensinde de bir yükseltme görecek. OEM hala çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya olduğu için, akıllı telefonlarda 5G ağı gibi belirli teknolojileri kullanması hala yasak. Bu nedenle, şirket Huawei P60’ı 5G modem olmadan piyasaya süreceği, ancak yine de son teknoloji bir yonga seti kullandığı söyleniyor.

Seri olağan dışı bir durum yaşanmazsa 4G Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC ile donatılacak. Markanın 14nm işlemine dayanan HiSilicon Kirin 9100 yonga setini kullandığına dair söylentiler de ortaya çıktı. Son olarak P60’ın olası tasarımına da bir bakış sundu. Ön tarafta, hap şeklindeki bir oyuğa yerleştirilebilecek bir çift selfie kamerası var gibi görünüyor, arka tarafta ise hala ikiz dairesel modüller bulunuyor. Üstte iki büyük sensör bulunurken, altta tek bir LED flaş ve başka bir kamera var.

 

Philips, yeni monitörlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor