Huawei P50 lansman tarihi onaylandı

huawei2

Huawei sonu gelmeyen dedikodu ve sızıntılara sonunda son verdi ve Huawei P50 serisinin lansman tarihini açıkladı. Şirket CEO’su Richard Yu, Çin sosyal medya platformu Weibo’daki bir gönderi aracılığıyla Phone’un 29 Temmuz’da piyasaya sürüleceğini doğruladı.

Şu andan itibaren, söylentiler, Huawei P50’nin yalnızca vanilyalı bir versiyonunu göreceğimizi ve bir “Pro” veya “Plus” modeli hakkında hiçbir bilgi bulunmadığını söyleyelim.

Huawei P50’nin teknik özellikleriyle ilgili ayrıntılar hala az olsa da, Leica’nın ilk akıllı telefonunda gördüğümüz 1 inçlik Sony kamerayı tercih edeceğine dair birkaç söylenti var. Ek olarak, telefonun Kirin 9000 SoC’yi tercih edeceği de söyleniyor ancak yonga üretimi sorunları çözüldüğünde Snapdragon 888 mobil platformuna geçebilir.

Huawei P50 lansman tarihi onaylandı

Daha önceki raporlar, Huawei P50 serisi için Sony IMX800 adlı özel yapım bir Sony sensöründen yararlanacağını öne sürmüştü. Bildirildiğine göre, yeni Leica Phone 1 akıllı telefonda gördüğümüze çok benzeyen 1 inçlik bir mobil sensör olacak. Sensörün 50MP çözünürlüğe ve RYYB renk filtresine sahip olduğu bildiriliyor. Ancak bu sensör yalnızca Pro ve Pro+ modellerinde olacak. Vanilya P50’nin birincil kamerası için düşük kaliteli bir Sony IMX707 sensörünü paketleyeceği bildiriliyor.

Son sızıntılara göre Huawei P50, Sony IMX707 sensörü, Sony IMX600 sensörü ve 3x telefoto kamera dahil olmak üzere üçlü kamera kurulumuyla gelecek. Öte yandan P50 Pro’nun IMX800 sensörlü dörtlü kamera dizisi, OV64A OmniVision kamera, 5x periskop kamera ve ToF (Uçuş Süresi) sensörü içereceği bildiriliyor.

Ek olarak, P50 serisinin hangi işletim sistemini tercih edeceğine dair bir onay yok ancak Huawei’nin HarmonyOS 2.0 ile gideceğini tahmin ediyoruz. Google’ın Mobil hizmetlerinin yokluğu, özellikle uluslararası pazarlarda akıllı telefon üreticisine büyük bir darbe vurdu. Şirketin Huawei P50 serisinin özelliklerini resmi olarak açıklamadığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla tüm detayları öğrenmek için 29 Temmuz lansman etkinliğini beklememiz gerekecek.

Oppo küresel akıllı telefon pazarında 2. sırada