Huawei P20 Lite özellikleri ve tasarımı kesinleşti!

huawei p20 lite

Akıllı telefon pazarında zirveyi hedefleyen firmalardan biri olan Huawei için Mart ayı oldukça hareketli geçecek. Mobil Dünya Kongresi’ni es geçen Çinli üretici, yeni P20 serisini bu ay içerisinde Paris’te düzenleyeceği özel bir etkinlikte tanıtacağını açıklamıştı. İşte bu modellerden biri olan Huawei P20 Lite, geçtiğimiz gün Çin’in sertifikasyon kurumu TENAA’da ortaya çıktı. Telefonun TENAA’da görünmesiyle birlikte Huawei P20 Lite özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Huawei P20 Lite özellikleri ile şaşırtacak

Şimdiye kadar Huawei P20 Lite özellikleri ile ilgili pek çok söylentiye tanıklık ettik. Bu söylentilerin genelinde, P20 Lite’ın ön tarafta 2, arka tarafta ise tek kamera ile gelebileceği iddia ediliyordu. Fakat TENAA’da ortaya çıkan görseler ile bu iddialar çöpe dönüşmüş oldu.

Keza TENAA verileri baz alınarak yayınlanan raporda, Huawei P20 Lite özellikleri ve tasarımı tüm hatlarıyla ortaya çıktı.

Bu rapora göre P20 Lite gücünü Kirin 659 yonga setinden alacak. Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan cihazın dahili depolama alanı ise 64GB. 2900 mAh gücünde ortalama bir bataryadan beslenen P20 Lite, kutudan ilk çıktığında EMUI 8.0 destekli Android Oreo ile çalışacak.

Ön tarafında iPhone X’tekine benzer bir çentik bulunan P20 Lite’ın alt kısmında ise ince bir çerçeve bulunacak. Çentiğin ortasında 24MP’lik selfie kamerası yer alırken, telefonun arka kısmında ise 16MP + 2MP’lik ana kamera modülü bulunacak.

Ekran Resmi 2018 03 08 08.49.47

Lenovo 5S devasa bataryasıyla dikkat çekiyor