Huawei P10 Özellikleri Kesinleşti

huawei p10 3

Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli Huawei P10, tanıtılmasına günler kala GeekBench’te göründü. İşte Huawei P10 özellikleri ve fazlası.

Huawei’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modeli Huawei P10, bu ayın sonunda gerçekleşecek olan MWC’de tanıtılacak. MWC’ye sayılı günler kala Huawei P10 özellikleri GeekBench testinde kesinlik kazanmış oldu.

Huawei P10 özellikleri ile ilgili pek çok söylenti ve sızıntıya tanıklık ettik. Bu sayede telefonun kullandığı yonga setinden, kamerasına kadar pek çok konuda da bilgi sahibi oldu. Sadece Huawei P10’un kullanacağı RAM miktarı konusunda ufak bir tereddüt vardı. Zira bazı mecralar telefonun 4GB RAM kullanacağını dile getirirken, bazıları ise 6GB RAM kullanacağını savunuyorlardı.

Sonuç olarak ortaya çıkan GeekBench sonuçlarıyla birlikte Huawei P10 özellikleri de kesinlik kazanmış oldu. Huawei P10 için sızdırılan GeekBench görseline aşağıdan göz atabilirsiniz.

Görselden de anlaşılacağı üzere Huawei P10, 4GB RAM’le gelecek. Bu durumda 8GB RAM’le geleceği iddia edilen Huawei P10 Plus’ın da 6GB RAM’le gelmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

huawei p10

Öte yandan dip not olarak Huawei P10 özellikleri ile ilgili kesinleşmiş bazı bilgileri de sizlerle paylaşalım. Çinli üreticinin yeni amiral gemisi modeli, yine kendi üretimi olan Kirin 960 yonga setini kullanacak. 5.2 inçlik FullHD ekranla gelecek olan Huawei P10’da 12 MP’ilk ana kameraya 8 MP’lik ön kamera eşlik edecek.

Huawei P10’un yeşil, mavi ve altın olmak üzere 3 farklı renkte satışa sunulması bekleniyor.