Huawei MateBook dizüstü bilgisayarlar Çin’de kıtlık sorunlarıyla karşı karşıya

Huawei MateBook dizüstü bilgisayarlar Çin'de kıtlık sorunlarıyla karşı karşıya

Huawei’nin işi, Amerika Birleşik Devletleri ve birkaç müttefik ülkesinin yaptırımları nedeniyle ciddi şekilde etkilendi. Bu da Çinli teknoloji devinin akıllı telefon pazarında ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Şimdi Huawei MateBook dizüstü bilgisayarlar da kıtlık sorunuyla karşı karşıya.

Akıllı telefonlar ve ağ ekipmanı işinin yanı sıra şirket, diğer sektörlerde de sorunlarla karşı karşıya. Şu anda, Huawei MateBook serisi dizüstü bilgisayarlar Çin’de neredeyse tükendi. Huawei MateBook X Pro 2021/2020 gibi üst düzey modeller şu anda satın alınabilir ve geçen ay piyasaya sürülen MateBook 16 dahil olmak üzere diğer tüm modeller mevcut değil. Huawei dizüstü bilgisayar sıkıntısının şimdilik devam etmesi bekleniyor ve Ağustos ayında stok bulunabilirliği açısından bir miktar rahatlama görebilir. Markanın ayrıca bazı yeni modelleri Eylül veya Ekim aylarında piyasaya sürmesi bekleniyor.

Huawei MateBook dizüstü bilgisayarlar Çin'de kıtlık sorunlarıyla karşı karşıya

Huawei Matebook için cihaz sıkıntısının nedeni henüz bilinmiyor. Bunun nedeni Intel ve AMD’nin çip arzındaki eksiklik olabilir. Şirket, yükselen fiyatlar arasında endüstriyel zincir tedarik sıkıntısından etkilenmiş olabilir. Huawei’nin Ağustos ayından itibaren çeşitli ekran ve kulaklık ürünleriyle birlikte bu yılın ikinci yarısında yeni dizüstü bilgisayarları piyasaya sürmeye devam etmesi bekleniyor. Ancak marka, Huawei P50 serisi telefonları defalarca erteledi ve Huawei Mate 50 serisinin lansmanı da beklemede. Şu an için durumlar muallakta ve beklemede. Huawei cephesinde ilerde neler olacak göreceğiz.

İnsanlığı yok edebilecek pandemi ortaya çıktı: Bu seferki çok farklı