Huawei Mate 8’den yeni bilgiler geldi!

huawei ascend mate

Çinli Huawei’nin başarılı phablet serisi Mate, yenileniyor. Huawei Mate 8 modelinin çıkış tarihi ve teknik özelliklerine ilişkin yeni bilgiler geldi. Huawei Mate 8 modeli ne zaman satışa çıkacak ve teknik özellikleri ne olacak? Detaylarıyla haberimizde.

huawei-ascend-mate

Geçtiğimiz yıl ülkemizde de satışa sunulan Huawei Mate 7 modeli oldukça beğenilen ve rakiplerine göre uygun fiyatlı bir model olarak karşımıza çıkmıştı. Telefonun tasarımı ve ince ekran çerçevesi dikkat çekici detaylardı. Mate 7 modelinden umduğunu bulan Huawei, Mate 8 modeli için kolları sıvadı. Huawei’nin bu başarısı Google’ın  da dikkatini çekmiş olmalı ki, Nexus 6P modeli Huawei’ye ürettirildi.

Huawei Mate 8 modelinde 6 inç büyüklüğünde ve QHD çözünürlük (1440 x 2560 piksel) sunan bir ekran bekleniyor. Bu ekranın altında ise Kirin 950 yongası 4 GB RAM ile birlikte yer alacak. Bu yonga Mali-T880 grafik işlem birimine sahip. Kirin 950’nin içerisinde Cortex-A53 ve Cortex-A72 mimarisinde 4+4 şeklinde bir işlemci bekleniyor. Bu çekirdekler 2.0 GHz ve 2.4 GHz hızlara sahip olacak.

Kirin 950 yongası, yapılan performans testlerinde Exynos 7420’den daha yüksek performans göstermişti. Exynos 7420 yongası, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 modellerinde karşımıza çıkmıştı.

21 MP ana ve 8 MP ön kameranın beklendiği model, Foxconn tesislerinde üretilecek. Yani kalitesiz bir Çin malı telefon olmayacak. Tıpkı Mate 7 modelinde olduğu gibi yüksek malzeme kalitesine sahip olacak. Bu noktada 7000 serisi alüminyum kasa kullanılacağını bekleyebiliriz. Modelin 610 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Huawei Mate 8 modelinin kısa bir süre sonra çıkması bekleniyor. Verilen tarih, Kasım sonu, Aralık başı şeklinde. Huawei Mate 7 modelinin ülkemizde satışa çıkması sebebiyle, Mate 8 modelinin de Türkiye’ye geleceğini düşünmek yanlış olmayacaktır.

Android’in 5 önemli güvenlik açığı!