Huawei Mate 40 fotoğraf makinesi mi olacak telefon mu?

Huawei Mate 40

Huawei’nin yeni DSLR katili telefonu Huawei Mate 40 ortaya çıktı. Telefonun kamerası muhtemelen son 10 yılın en iyi kamerası olacak!

Çinli teknoloji devi Huawei, fotoğrafçılık alanında dünyaca ünlü Leica ile güçlerini birleştirdikten sonra bir anda alanında rakipsiz olmayı başarmıştı. Dünyanın en iyi fotoğraf çeken telefonlarını üreten Huawei’nin yeni bombası ise bugün ortaya çıktı. Önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan Huawei Mate 40, telefon mu yoksa fotoğraf makinesi mi olacak belli değil…

Galaxy S20 Fan Edition render görseli ile karşımıza çıktı!

Mate 40’ta dörtlü kamera kurulumunun yer alacağı bugün sızıntı devi @OnLeaks tarafından ortaya çıkarıldı. Bu kameralar telefonun orta bölümünde çember içerisine konumlandırılacak. Oldukça büyük lenslere sahip olacak telefon, muhtemelen son 10 yılın en iyi fotoğraf çeken telefonu olarak tarihe geçecek.

Şimdilik bu kameraların kaç Megapiksel çözünürlükte olacağı bilinmiyor. Muhtemelen Huawei ana modelde 64 Megapiksel, Pro modelde ise 108 Megapiksellik sensörlere yer verecek.

Telefonun ön tarafında ise ikili kamera kurulumu bulunacak. Bu kameralardan biri derinlik ölçümü için kullanılacak.

Huawei Mate 40

Gücünü Huawei Kirin 1000 serisinden almasına kesin gözüyle bakılan Mate 40’ın RAM konusunda 8 GB ve 12 GB RAM kullanması bekleniyor. Kamera konusunda olduğu kadar hız konusunda da rakipsiz olmak isteyen Huawei’nin, 2020’yi bomba gibi bir telefon ile kapatacağı ortada.

Önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan Galaxy Note 20 ailesinin kamera açısından Mate 40 ile boy ölçüşemeyeceği söyleniyor. Eğer bu sızıntılar doğru çıkarsa, Mate 40’ın rakipsiz olacağını söyleyebiliriz.