Huawei Mate 20 Pro fiyatı ile iPhone Xs Max’a rakip olacak

huawei mate 20 pro fiyatı

Huawei’nin 7nm üretim teknolojisi kullanan ilk yonga seti Kirin 980 ile tasarladığı Huawei Mate 20 Pro, fiyatıyla iPhone XS Max’a rakip olacak gibi görünüyor.

Huawei uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modellerini 16 Ekim’de düzenleyeceği özel bir etkinlikle tanıtacak. Şimdiye kadar gerek Mate 20, gerekse de Mate 20 Pro hakkında pek çok dedikoduya tanıklık ettik. Dolayısıyla telefonların teknik özelliklerinden, tasarımlarına kadar pek çok konuya hakim olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu süreç içerisinde Mate 20 ve Mate 20 Pro’nun fiyatı ise gizliliğini korumuştu. Nitekim geçtiğimiz gün iki cihazın fiyatı da ortaya çıktı. Özellikle Huawei Mate 20 Pro fiyatı bakımından hayli cep yakacak bir model olacağa benziyor.

Huawei Mate 20 Pro fiyatı ortaya çıktı

Geçtiğimiz gün Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro fiyatı İsviçre kaynaklı olarak sızdırıldı. Dolayısıyla sızdırılan fiyat listeleri de İsviçre frangı ile karşımıza çıkıyor. Fakat basit bir dolar hesabı ile cihazların global ölçekteki fiyat aralığını bulmak, pek de zor değil.

Buna göre Huawei Mate 20 fiyatı 850 ile 900 dolar arasında olabilir. Huawei Mate 20 Pro fiyatı ise adeta iPhone Xs Max fiyatıyla yarışacak. Sızdırılan listelere göre Huawei Mate 20 Pro fiyatı, 999 İsviçre frangı olacak. Bu da 1008 dolara denk geliyor. Dolayısıyla bu telefonun global pazardaki fiyatı da 1100 dolar civarında olabilir.

Muhtemelen Huawei Mate 20 Pro Türkiye fiyatı da 8000TL’nin üzerinde olacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

iPhone Xs Max ve Google Pixel 2 XL kamera karşılaştırması