Huawei Mate 10 performansı ile üzebilir

Kirin 970

Huawei’nin önümüzdeki dönemde satışa sunmayı planladığı yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 10 hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Çin’in en fazla akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren firması olan Huawei, global pazarda da Apple’ın ardından 3. sırada bulunuyor. Akıllı telefon pazarında önemli bir ivme yakalayan Çinli üretici, konumunu korumak için model yelpazesini genişletmeyi de ihmal etmiyor. Kısa süre önce üst segmentteki yeni modeli P10’u satışa sunan Huawei, şu aralar önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği Huawei Mate 10 üzerinde çalışıyor.

Aynı P10 gibi üst segment bir model olan Mate 10 hakkında geçtiğimiz gün daha fazla detay su yüzüne çıktı. Mate 10’un Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 970 yonga seti ile geleceği belirtildi. Huawei Mate 10, bu yonga seti ile Galaxy S8’e eş değer bir performans sunacaktır. Kirin 970’te 10nm’lik üretim sürecinin kullanılması planlanıyor. Bu yonga setinin batarya kullanım süresini arttıracaktır. Fakat yonga setinin içerisinde, Kirin 960’ta olduğu gibi yine Cortex-A73 çekirdeklerinin kullanılması planlanıyor. Bu durumda Kirin 960 ile Kirin 970 arasında öyle uçuk bir performans farkı bulunmayacaktır.

Sızdırılan diğer bilgilere göre, Mate 10’un çerçevesiz bir tasarıma sahip olacağı da dile getiriliyor. Çinli üreticinin tasarım çizgisinde LG G6’ya benzer bir şablon üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında.

Sonuç olarak Mate 10’un beklenilen performansı verip veremeyeceği şimdilik soru işareti.