Huawei Freebuds 4 kablosuz kulaklık ile mobil dünyanızı şenlendirin

RYRY5E4UYH

#İŞBİRLİĞİ

Huawei, gerçek kablosuz kulaklık üretiminde söz sahibi bir marka. Firmanın herkese yönelik oldukça geniş bir yelpazesi var. Bu videomuzda bahsedeceğimiz model ise, gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken Freebuds 4.

Kulaklıklar, Huawei’nin de deyimiyle küpe kadar hafif. Her bir kulaklık, yalnızca 4,1 gram ağırlıkta. Açık kesim tasarımlı kulaklıklar, siz kulağınıza götürdüğünüz an itibarıyla kulakta herhangi bir baskı oluşturmadan uzun süreli kullanımlara imkân sunuyor.

Kulaklıkları taşıyabileceğiniz ve aynı zamanda şarj edebileceğiniz kutusu ise, 45 gram ağırlıkta. Yumuşak hatları ve ufak boyutları sayesinde cebinizde de rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir ürün.

Cihaz, Gümüş Orman ve Seramik Beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuyor. Bize de deneyimleyebilmemiz için Gümüş Orman rengi geldi. Baktığımızda, gerçekten hoş görünüyor.

Kapağın kullanımı, mıknatıslı kulaklık yuvaları, şarj durumunu gösterir led bildirim ışığı ve Type-C bağlantı noktasıyla gayet kullanışlı bir cihazdan söz ediyoruz.

Huawei Freebuds 4, Bluetooth 5.2 bağlantı teknolojisi ile bağlantı kurabiliyor. En güncel ve gelişmiş deneyimi elde etmek için akıllı mobil cihazınıza AI Life uygulamasını kurmanızı ve en son güncellemeyi yapmanızı öneririz. Bu uygulama, kolay ve kişiselleştirilebilir kullanım için de ideal. Birazdan daha fazla detay paylaşacağız.

Huawei Freebuds 4 kablosuz kulaklık ile mobil dünyanızı şenlendirin

Freebuds 4, 14.3mm Dynamic Coil sürücülere sahip

40hHz yüksek frekans aralığı barındıran kulaklıkla, dinlediğiniz farklı türde müzikler ve yapacağınız telefon görüşmeleri için ideal performans sunuyor.

Cihaz, müzik tarafındaki güzel performansıyla beğenimizi kazandı. Farklı türde müzikleri, en ufak detayları dahi rahatlıkla fark ederek dinleyebiliyorsunuz. Heavy metal’den tutun da Türk sanat müziğine kadar oldukça geniş bir yelpezede, güzel deneyimler sizi bekliyor.

Ayrıca kulaklık, bünyesinde üçlü mikrofon sistemine sahip ve bu sistem, aktif gürültü engelleme teknolojisinin de yardımıyla sesinizi karşı tarafa berrak bir şekilde aktarabiliyor. Burada, 25dB maksimum gürültü azaltma unsurundan söz ediyoruz. Karşı taraftan gelen sesler de berrak bir şekilde sizle buluşuyor ve bu sayede keyifli telefon görüşmeleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunda, kulaklığın 32kHz HD MeeTime sesli aramaya destek vermesinin de payı büyük.

Deneyimlerimiz itibarıyla, telefon görüşmelerinde de tatmin edici sonuçlar aldık. Kendi adıma konuşmam gerekirse, genellikle yürüyüş esnasında telefon görüşmeleri yapmayı severim. Eh, dış mekânlar genellikle gürültülü olduğu için, aktif gürültü engelleme teknolojisi de bu tarafta çok işime yarıyor. Freebuds 4’ü deneyimlediğim süreç boyunca seslerde dijitalleşme ya da kopma gibi sorunlarla karşılaşmadım. Görüşmelerdeki ses kalitesi gayet anlaşılır düzeydeydi.

Ve evet, kulaklıklarımız dokunmatik kontrol mekanizmasına sahip

Böylece telefona ihtiyaç duymadan da pek çok işleminizi kulaklıklar üzerinden birkaç dokunuşla gerçekleştirebilirsiniz.

Örneğin bir arama geldiğinde, çift dokunarak cevaplayabilirsiniz. Müzik dinliyorsanız, çift dokunarak sonraki şarkıya geçiş yapabilirsiniz. Ya da, sesli asistanla ilgilenmek istiyorsanız, ayarladığınız takdirde çift dokunarak sesli asistana da geçiş yapabilirsiniz. Ses yükseltmek ya da kısmak için de yukarı ve aşağı doğru kaydırmanız gerekiyor.

Az evvel de bahsettiğimiz gibi güncel sürüm AI Life uygulaması, kullanımı kolaylaştırmak ve daha iyi performans elde etmek için önemli. Şimdi detaylara bakalım.

Uygulama üzerinde, gürültü engelleme başlığına giderek bulunduğunuz ortam ihtiyaçları doğrultusunda mod seçimi yapabilirsiniz. “Genel” seçeneğini tercih ettiğinizde, örneğin kalabalık bir mekânda ya da trafiğin yoğun olduğu bir dış mekânda olsanız da gürültü faktöründen etkilenmeden deneyim yaşayabilirsiniz.

Hem dinlediğiniz müzikler hem de arama ses kalitesi için de seçimler yapabiliyorsunuz. Tiz’leri ya da bass’ları yükseltebilirsiniz örneğin.

Ve tabii ki daha iyi işitmek için kulaklarınıza özel olarak ayarlama da yapabilirsiniz. Sonuçta her kulak farklıdır ve Huawei, burada size “İşitme iyileştirme” özelliğini sunarak kulaklıklarınızı yapılandırma fırsatı sunuyor.

Kulaklıkların dokunmatik mekanizmalarına farklı görevler de atayabilirsiniz. Eğer kulaklıklarınızı yakınlarda çıkardınız ve yerlerini bulamıyorsanız, “Kulaklıklarımı bul” özelliğini de devereye sokabilirsiniz. Böylece yüksek sesle müzik çalmaya başlayacak ve sesi takip ederek kulaklıklarınızı bulabileceksiniz.

Önemli bir not daha paylaşmamız gerekirse, eğer üst seviye bir Huawei telefonunuz varsa, yine AI Life uygulamasının da yardımıyla • 48kHz HD yüksek kaliteli ses kayıtları gerçekleştirebilirsiniz. Bu, hazırladığınız videolardaki işitsel detayların da önemini ortaya çıkarıyor aslında. Telefon modelleri hakkında bilgi için Huawei Türkiye’nin resmi sitesine göz atabilirsiniz.

Peki kulaklıkların video izlerken ve oyun oynarkenki performansları nasıl?

Huawei Freebuds 4 , düşük gecikmeli oyun moduna sahip. Oyun oynarken, senkronize 150ms’lik düşük gecikme süresi mümkün. Bu da ses ve görüntü uyumu tarafında bir sorun yaşanılmamasını sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse, özellikle online rekabetçi oyunlarda, ses ve görüntü uyumu çok önemlidir. Zira 1 saniyelik süreç bile, sizin ya da rakibinizin öne geçmesi için yeterli olabiliyor. Freebuds 4, heyecanlı mücadelelerde tüm işitsel detayları zamanında ve net duyabilmeniz için performanslı çalışıyor.

Aynı şekilde, izlediğiniz yüksek görüntü kaliteli dizi ve filmlerde de ses ve görüntü arasında uyum sorunu yaşanmıyor. Yine bu konuda kendimi örnek vermem gerekirse, gece vakti dizi ya da film izlerken, kulaklığı TV’ye bağlayıp güzel sonuçlar elde edebildim. Hem evdekiler sesleri duymadıkları için rahatsız olmadılar hem de ben, yattığım yerden, zengin işitsel detayları da herhangi bir kısıtlama yaşamadan elde edebildim.

Huawei Freebuds 4 kablosuz kulaklık ile mobil dünyanızı şenlendirin

Gelelim pil ve şarj tarafına

Her bir kulaklık, 30mAh pile sahip. Taşıma ve şarj kutusunda ise, 410mAh pil yer alıyor.
Freebuds 4, kutusuyla birlikte 1 buçuk saatte tamamen şarj oluyor ve yalnızca kulaklıkların şarjıyla gürültü engelleme modu kapalıyken 4 saat civarı müzik deneyimi sunuyor.
Kulaklıklar, arama tarafında da gürültü engelleme modu kapalıyken tek şarj ile yaklaşık 2.5 saatlik deneyim sunuyor.

Evden ya da ofisten acilen çıkmanız mı gerekiyor? 15 dakikalık hızlı şarj ile 2.5 saat civarı müzik dinleyebilir ya da video izleyebilirsiniz.

Kutudaki şarj detayını da eklediğimiz, tek tam şarj ile 22 saat civarı bir kullanım mümkün.

Huawei Freebuds 4 gerçek kablosuz kulaklık, ülkemizde tavsiye edilen 1399 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Keenetic Hero DSL: Pek çok farklı amaca uygun güçlü bir çözüm