Huawei Avrupa patent liderliğini sürdürüyor

Huawei

Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Huawei Avrupa patent liderliğini sürdürmek konusunda son derece kararlı.

2019 yılı Huawei Avrupa patent liderliği konusunda değişmeyen bir yıl oldu. Avrupa Patent Ofisi tarafından yapılan açıklamalarda 2019 yılında 181 binden fazla başvuru yapıldığı söylendi. Elbette bu başvuruların tamamı Huawei tarafından yapılmamıştı. Avrupa Patent Ofisi tarafından yapılan değerlendirmede 2019 yılında toplam 3524 patent başvurusunun Huawei tarafından yapıldığı söylendi. Bu gerçekten de Huawei için çok ciddi bir rakam.

Huawei dünya genelinde sürekli patent alıyor

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Huawei elbette sadece Avrupa’da bu kadar güçlü değil. Aynı zamanda dünya genelinde de şirketin sürekli olarak patent aldığı biliniyor.

Huawei Avrupa patent1

Avrupa Patent Ofisi tarafından diğer şirketlerin de 2019 yılı değerlendirmesi yapıldı. Samsung ile ilgili paylaşılan verilerde bu şirketin 2.858 patent başvurusu yaptığı ifade edildi. LG ise 2813 başvuru ile sıralamada yer aldı. Siemens şirketinin 2619 başvuru ile listenin bir diğer önemli kuruluşu olduğu ortaya çıktı.

Huawei, Samsung ve LG gibi şirketlerin aldıkları patentler bu kuruluşlara büyük bir gelir sağlıyor. Huawei bunlar içerisinde en fazla gelir sağlayan şirket olarak biliniyor. 2018 yılı sonu itibarıyla toplamda 87805 patent sahibi olan şirket, bundan 1.4 milyar dolar kazanmayı başardı. Birçok kişi Huawei’nin daha fazla patent üreterek büyük karlar elde edeceğini iddia ediyor.